Via Baltical põrkasid kokku veok ja sõiduauto, kiirabi viis haiglasse naise ja lapse

Pärnu Postimees
Copy
Õnnetuskohas reguleerib liiklust politsei.
Õnnetuskohas reguleerib liiklust politsei. Foto: Urmas Luik

Täna hommikul Via Baltical Tori vallas toimunud veoki ja sõiduauto kokkupõrke järel toimetati haiglasse naine ja laps. Maantee oli üle poole tunni liikluseks suletud.

Politsei pressiesindaja teatel juhtus õnnetus kella 7.20 ajal Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel Kurena külas, kus põrkasid kokku veok ja sõiduauto. Esialgsetel andmetel kaotas 57aastane veokijuht auto üle juhitavuse ja kaldus vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku 38aastase mehe juhitud BMWga. Tee sündmuskohas oli libe.

Sõiduautos viibis õnnetuse ajal ka kaks kaassõitjat, 34aastane naine ja viieaastane laps. Veoautos oli juht üksinda. Kiirabi viis haiglasse kontrolli sõiduautos olnud naise ja lapse.

Kella kaheksa ajal vabastati õnnetuspaigas liiklusele sõidurada suunaga Pärnusse. 

Õnnetuse järel oli liiklus magistraalil mitu tundi häiritud ja seda reguleeris politsei.

Varahommikul oli teekate suurematel riigiteedel üle Eesti kergelt lumine või sõiduradade vahel lumine. Väiksematel tugi- ja kõrvalteedel oli lumi kinni sõidetud ja sõiduolud võisid olla keerulisemad.

Ilmaprognoosi kohaselt on täna päeval pilves väheste selgimistega ilm. Päeval sajab mitmel pool lund, põhjarannikul võib olla pinnatuisku. Temperatuur nii õhus kui ka teepinnal on miinuspoolel, rannikul paiguti tõuseb null kraadi lähedale. Teeolud on valdavalt lumised ja esineb libedaid teelõike.

Transpordiamet palub liiklejatel arvestada, et talvised teeolud on muutlikud ning teekonda planeerides tuleb varuda rohkem aega, vajadusel vähendada sõidukiirust, vältida ohtlikke manöövreid ja hoida pikivahet. Kindlasti ei sobi lubatud maksimaalne kiirus liiklemiseks tuisu, lumevaalude ja libedaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles