Peremees leidis talusahvrist väärtusliku sildi

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Kaitseliidu Pärnumaa maleva ajaloopealik Mehis Born näitab staabihoone ajaloolist silti, mis jõudis malevani Korbe malevkonna liikme, põllumajandusettevõtja Raul Peetsoni vahendusel ja oli peidetud Langermale Tautsi tallu.
Kaitseliidu Pärnumaa maleva ajaloopealik Mehis Born näitab staabihoone ajaloolist silti, mis jõudis malevani Korbe malevkonna liikme, põllumajandusettevõtja Raul Peetsoni vahendusel ja oli peidetud Langermale Tautsi tallu. Foto: Urmas Luik

Langerma külla Tautsi talu ostnud pealinna ettevõtja Mati Raun leidis ruume koristades sahvrist sildi, mis ajas asjatundjad elevusse. Selle leiu, Kaitseliidu Pärnumaa maleva staabi nimetahvli andis Kaitseliidu (KL) Korbe malevkonna liige Raul Peetson tausta avades maleva aastalõpupeol üle pealikule kolonelleitnant Raigo Paimlale.

“See on täiesti uskumatu, et aastal 2023 on selline asi kuskil alles ja jõuab nii-öelda koju. Minu silmis on see maleva ajaloo seisukohast viimaste kümnendite pärlite pärl,” ütles KLi Pärnumaa maleva ajaloopealik Mehis Born.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles