Pärnu ja Helsingi vahelised liinilennud jäävad tänavu ära (2)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Mullu ja tunamullu lendas Pärnu ja Helsingi vahel suvekuudel kaks korda nädalas NyxAiri 50kohaline Saab 2000,
Mullu ja tunamullu lendas Pärnu ja Helsingi vahel suvekuudel kaks korda nädalas NyxAiri 50kohaline Saab 2000, Foto: NyxAir

Kahel eelmisel suvel toimunud liinilennud Pärnu ja Helsingi vahel jäävad tänavu ära, sest kohalikud ettevõtjad, kes kaks korda nädalas käigus olnud rahvusvahelise lennuliini tööshoidmise seni kinni maksid, tänavu sellest loobuvad.

Estonia spaahotellide juht Andrus Aljas, kes kahel eelmisel aastal suvepealinna ja Helsingi vahel ühendust pidanud lennufirmaga NyxAir läbirääkimistel osales, ütles, et suviste liinilendude ärajäämise põhjus on lendamise kallinemine ja siinsete ettevõtete huvipuudus täita kümnetesse tuhandetesse eurodesse ulatuvat eelarvet.

Täpsest summast ei soovinud Aljas konfidentsiaalsetele andmetele viidates rääkida, aga lennufirma NyxAir juhataja Jaanus Ojametsa avaldatud numbrite järgi jääb see kahe suvekuu eest, mil lennuliiklus Pärnu ja Helsingi vahel võinuks tänavu toimuda, 50 000 euro kanti. Seda eeldusel, et lennud 50kohalise Saab 2000ga, mis on eelmistel aastatel liini teenindanud, oleksid 50 protsenti välja müüdud ja siinsed ettevõtted kataksid selle vahe, mis tekiks täislastis lendamisel nullkasumiga.

Aljase jutu järgi on igal aastal püütud lennata võimalikult soodsalt, aga tänavu on hind nii palju tõusnud, et selle toetamine pole ettevõtetele majanduslikult põhjendatud. “Pärast COVIDit oli lihtsam lennukeid saada, aga praegu on lennunduses head ajad. Väikese lennukiga, mis Pärnu ja Helsingi vahet sõidab, on lendamine kulukas ja pileti omahind tuleb päris kõrge,” seletas ta.

Tunamullu lendas Pärnu ja Helsingi vahel ligemale nelja kuu jooksul 1442, mullu pea kolme kuuga 681 reisijat.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles