Pärnu-Helsingi suvist lennuühendust ootab kas kärpimine või sulgemine (2)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Tunamullu lendas Pärnu–Helsingi liinil 1442, mullu 681 reisijat.
Tunamullu lendas Pärnu–Helsingi liinil 1442, mullu 681 reisijat. Foto: Eero Vabamägi

Suvine regulaarne lennuliiklus Pärnu ja Helsingi vahel on aasta-aastalt kokku tõmbunud ja kui Pärnu linnavalitsus ja siinsed ettevõtted lennufirmaga kaubale ei saa, võivad tänavu suvel reisid sootuks ära jääda.

Kaks korda nädalas toimuvad lennureisid Pärnu ja Soome pealinna vahel algasid üle-eelmisel aastal. Siis lendas lennufirma NyxAir 50kohaline Saab 2000 Pärnu ning Helsingi Vantaa lennuvälja vahel mai algusest augusti lõpuni ja teenindati 1442 reisijat. Mullu vältasid suvepealinna ja Helsingi vahelised reisid maist juulini ja õhuväravat kasutas 681 reisijat.

Kui Pärnu linnavalitsus ja siinsed majutusasutused, mis suvisele lennuliiklusele on õla alla pannud, NyxAiriga lähinädalatel kokkuleppele jõuavad, toimuvad lennud Pärnu ja Helsingi praegusete plaanide järgi juunis ja juulis. Kui kaubale ei saada, jäävad lennud tänavu ilmselt ära.

NyxAir OÜ juhataja Jaanus Ojametsa sõnade kohaselt on firma lennanud seni nullkasumiga ja seniste kokkulepete järgi on maksnud linn ja ettevõtted kinni selle vahe, mis piletimüügist teenitud tulu ja nulli jõudmise vahele jääb.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles