PILDID Vallavalitsuse liikmed vahetasid päevaks kohad gümnasistidega

Pärnu Postimees
Copy
Põhja-Pärnumaa vallavalitsus ja Vändra gümnaasiumi õpilasesindus JATS vahetasid üheks päevaks kohad.
Põhja-Pärnumaa vallavalitsus ja Vändra gümnaasiumi õpilasesindus JATS vahetasid üheks päevaks kohad. Foto: Eva Soosaar

Põhja-Pärnumaal toimus järjekordne "Sassis päev", mille käigus vahetasid üheks päevaks kohad Vändra gümnaasiumi õpilasesindus JATS ja vallavalitsus.

Erinevalt eelmisest korrast, kui Pärnu linnavalitsuse töötajad ja valla juhtkond vahetasid päevaks ametikohad, keskendus tänavune üritus noorte kaasamisele ja nende hääle kuuldavaks tegemisele.

Päev algas kell 8.30 vallamajas tervituskoosolekuga, millele järgnes valitsuse istung. Noored osalesid aktiivselt päevakajaliste teemade arutelus, sealhulgas Vändra gümnaasiumi ümbruse liikluskorralduse muutmises. Ühtlasi tutvusid noored liikmed kohaliku ettevõttega MS Balti Trafo.

MS Balti Trafo külastus.
MS Balti Trafo külastus. Foto: Eva Soosaar

Noortega kohad vahetanud vallavalitsuse liikmed said samal ajal võimaluse juhtida Vändra gümnaasiumi õpilasesindust JATS. Kohtuti kooli juhtkonnaga, tutvuti programmiga “Kooli aed 100“ ning avanes võimalus osa saada koolitundidest.

Kohtumine vallavolikogu esimehe Ülle Vapperiga.
Kohtumine vallavolikogu esimehe Ülle Vapperiga. Foto: Eva Soosaar

Päeva lõpetuseks kogunesid osalejad Vändra halduskeskuses, kus jagati muljeid ja arutati päeva sündmusi. Noortele oli see põnev ja hariv päev, mis andis võimaluse osa saada vallavalitsuse igapäevatööst. “Me külastasime Tootsi tuuleparki ja nägime oma silmaga, kui suured tuulikute osad päriselt on – see oli väga põnev,“ rääkisid Laura ja Maarja.

Tootsi tuulepargi külastus.
Tootsi tuulepargi külastus. Foto: Eva Soosaar

Vallavanema rolli täitnud Markkus aga ei osanud kogetut sõnadesse pannagi. “Oli tõesti väga tore päev!“ kinnitas ta.

Peale selle koostati nimekiri kõigist ideedest, mis valitsuse istungil tekkisid. Mõtted edastati vallavanemale ja neid arutatakse juba järgmisel istungil.

Päeva lõpus küsiti noortelt, kas pärast tänast päeva näeb keegi end tulevikus vallavalitsuses töötamas. Tõusis neli kätt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles