Raba tänav läheb ligemale aastaks remonti

Copy
Oja ja Raba tänava ristmikule paigaldatakse foorid.
Oja ja Raba tänava ristmikule paigaldatakse foorid. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu uuele sillale viiva Raba tänava Ehitajate tee ja Rääma tänava vahelisel lõigul algavad 19. augustist uuendustööd, mis plaani järgi kestavad tuleva aasta juunini.

Raba tänava lõigule rajatakse uus sõidutee koos pöörderadadega, tänava mõlemale poole ehitatakse nelja meetri laiune jalgratta- ja jalgtee. Kergliiklusteel on jalakäijad ja jalgratturid üksteisest eraldatud.

Rääma pargi ja Rääma 38 juurde on kavandatud uued bussipeatused. Samuti tuleb sinna ülekäigurada.

Oja–Raba ristmikule paigaldatakse foorid. Ehitajate teel liikujatele rajatakse Raba tänava alla kergliiklustunnel, millega seoses tuleb ümber ehitada piki Ehitajate teed kulgev kaugküttetorustik. Kogu tänavalõigu pikkuses lahendatakse sademevee äravool, elektri- ja sidejuhtmed viiakse maa alla, samuti ehitatakse välja jalg- ja sõidutee valgustus.

Raba tänava ümberehitustööd kestavad järgmise aasta 10. juunini.
Raba tänava ümberehitustööd kestavad järgmise aasta 10. juunini. Foto: Pärnu linnavalitsus

Pärnu linnavalitsus andis pressiteate kaudu teada, et elanikele tagatakse tööde ajal juurdepääs kodule, projekteerimis- ja ehitushanke võitja INF Infa OÜ teavitab kõiki kohalikke elanikke sellest eraldi. Talveks tööd katkestatakse.

Sõiduautode ümbersõit on korraldatud Niidu, veoautodel Tammiste tee ja Ehitajate tee kaudu. Oja tänava ristmik jääb esialgu sõidukitele avatuks, seega ei puuduta Raba tänava uuendamine veel Oja tänava bussiliiklust. Küll muutub märkimisväärselt Raba tänava kaudu kulgevate busside nr 1A, 4, 8, 18, 20A ja 27 marsruut.

Raba tänava Ehitajate tee – Rääma tänava lõigu uuendamine läheb maksma veidi üle nelja miljoni euro.

Tagasi üles