Pärnu volikogu suurim fraktsioon kahanes poole võrra

Copy
Pärnu linnavolikogu EKRE fraktsiooni püsimisel on kaalukeeleks Agnes Pulk, kes partei suvise sisetüli järel erakonnast välja astus.
Pärnu linnavolikogu EKRE fraktsiooni püsimisel on kaalukeeleks Agnes Pulk, kes partei suvise sisetüli järel erakonnast välja astus. Foto: Ketlin Hamburg

Kolm aasta tagasi Pärnus valimised võitnud ja volikogus kümne liikmega suurima fraktsiooni moodustanud Eesti Konservatiivse Rahvaerakond (EKRE) on suvel parteis lahvatanud sisetüli järel kaotanud üle poole liikmeist ja erakonna fraktsiooni staatus on õhkõrn.

Pärast juuni alguses EKREs toimunud niinimetatud pikkade nugade ööd on erakonnast välja astunud Helle Kullerkupp, Alar Laneman, Edmond Penu, Priit Sutt, Arvi Karotam ja Agnes Pulk.

Viimaste valimiste häältemagnet Laneman on liitunud Reformierakonnaga, Kullerkupp, Penu ja Sutt on tegevad üle-eelmisel kuul loodud parteiga Eesti Rahvuslased ja Konservatiivid (ERK).

Kui suvepuhkuste ajal jäid EKREst lahkunud linnavolinikud fraktsiooni nimekirja, siis enne selle kuu istungit lahkusid sellest Laneman. Kullerkupp, Sutt  Penu ja Karotam. Laneman liitus loogilise jätkuna uue kodupartei fraktsiooniga, ERKiga ühinenud volikogu liikmed ühtegi fraktsiooni ei kuulu, samuti Karotam, kes ei ole ühegi partei liige.

Et fraktsioon toimiks, peab Pärnu volikokku kuuluma vähemalt viis liiget. Nii on kaalukeeleks Agnes Pulk, kes on küll erakonnast välja astunud, ent jääb fraktsiooni liikmeks.

Pulk tunnistas, et on kaalunud EKRE fraktsioonist väljaastumist, sest ta pole enam partei liige.

Tagasi üles