Kaitseminister Jaak Aaviksoo rääkis kaitsetahtest

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Jaak Aaviksoo (vasakul) koos Kaitseliidu Pärnumaa maleva propagandapealiku Erik Reinholdiga ringkäigul Raba tänava lasketiirus.
Kaitseminister Jaak Aaviksoo (vasakul) koos Kaitseliidu Pärnumaa maleva propagandapealiku Erik Reinholdiga ringkäigul Raba tänava lasketiirus. Foto: Ants Liigus

Täna Pärnut töövisiidil väisanud kaitseminister Jaak Aaviksoo (IRL) pidas loengud Koidula gümnaasiumis, Sütevaka humanitaargümnaasiumis ja Pärnu kolledžis.


Ministri meedianõunik Riina Vändre ütles Pärnu Postimehele, et juba Koidula-koolis oli tunda väga tervet suhtumist kaitseküsimustesse, kusjuures kaitsetahte poolest on Pärnu alati silma paistnud.



Kohtumisel Kaitseliidu Pärnumaa maleva kaitseliitlastega Raba tänava lasketiirus pööras minister erilist tähelepanu rahva haaramisele kaitsealasesse töösse. Aaviksoo visiooni kohaselt võiks just Kaitseliit oma lasketiirudesse koondada laskmishuvilised.



Usutluses Pärnu Postimehele möönis Aaviksoo vajadust leida tasakaal laskespordi ja militaarväljaõppe vahel.



Vahendite piiratust arvestades peaksid ühiste tegevuskavade väljatöötamiseks kokku istuma nii Kaitseliidu kui laskesportlaste esindajad. Seda enam, et Pärnu koolides on näha huvi tõusu laskespordi vastu ja sel alal oli Eesti eelmise iseseisvuse ajal eestlased arvestatavad tegijad maailmaski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles