Eeva Talts esitleb pitsiraamatut

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eeva Talts.
Eeva Talts. Foto: Henn Soodla

Neljapäeval kell 17 esitleb Port Artur 2 Rahva Raamatu poes kauaaegne pitsiõpetaja, Pärnu pitsistuudio juht Eeva Talts oma raamatut “Suur pitsiraamat”.

“Suur pitsiraamat” on esimene eesti keeles ilmuv süstikpitsiraamat, mis võtab kokku osa Eeva Taltsi elutööst. Omaaegse Pärnu kodumajanduskooli juht, 1990ndail Pärnus ilmunud ajakirja Käsitööleht peatoimetaja ja üks Eesti tuntumaid pitsiõpetajaid peab käsitööd, eriti pitsitegemist oma suureks armastuseks. “Soovin tutvustada eestlastele eri pitsitehnikaid, mida siin esialgu vähe tuntakse,” ütles Talts.

Raamatus õpetatakse sõlmima nii ühe kui mitme süstikuga pitsi, selgitatakse töövõtteid ja tehnikaid, räägitakse pitside viimistlemisest ja hooldusest. Raamat algab lihtsate, algajatele mõeldud tööjuhenditega ja lõpeb keeruliste, meistritele jõukohaste õpetustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles