Maavanem tänas eduõpilasi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldmedalikandidaadid tänuüritusel (vasakult) Britt Vaino ja Indrek Värva (Vändra), Sirka Tali (Häädemeeste) ning Kadri Meriste ja Ott Eerik Pärtel (Kilingi-Nõmme).
Kuldmedalikandidaadid tänuüritusel (vasakult) Britt Vaino ja Indrek Värva (Vändra), Sirka Tali (Häädemeeste) ning Kadri Meriste ja Ott Eerik Pärtel (Kilingi-Nõmme). Foto: Urmas Luik

Pärnu maavalitsuse tavakohasele igakevadisele tänupäevale oli palutud 148 parimat õpilast, nende juhendajat-õpetajat ja koolijuhti, erikülaline oli zooloog ja ajakirjanik Peeter Ernits, raamatu “101 Eesti looma” autor.

Mainitud raamat oli üks neist, millega maavanem Andres Metsoja vastuvõtule palutuid tänas ja mille saamislugu autor seletas koos tõdemusega, et ettekujutus sellest, nagu oleks maailm valmis, ei vasta tõele ning teha on hästi palju.

Avasõnades mainis maavanem, et elus on olulised kaks oskust: kuulamine ja kaasamine, paraku jääb tihtilugu just neist paljudel puudu. Ta soovis maakonna õpilastippudele jõudu edasiliikumisel ja tarkust valikutes.

“Julgege unistada ja tulge tagasi Pärnumaale!” soovis Pärnumaa omavalitsuste liidu esimees Eeri Tammik noortele.

Kohalolijate hulgas oli 16 aasta parimat õpilast ja 57 maakondlikel aineolümpiaadidel esikohale tulnut ja üleriigilistel aineolümpiaadidel 1.–10. koha saavutanut. Näiteks Surju põhikooli õpilased Gert Leppik, Kristo Saaliste, Chris Kruusimägi, Eke Tominga ja Ago Tominga, kes õpetaja Signe Reidla juhendamisel võitsid üleriigilisel põhikoolide pranglimisel esikoha.

Suurima esindusega oli kohal Kilingi-Nõmme gümnaasium, mis ühispildile maavanemaga mahutas 30 õpilast, õpetajat ja koolijuhi Erli Aasametsa. Kilingi-Nõmme õpilaste hulgas oli 15 aineolümpiaadidel esikohale tulnut, Vändra gümnaasiumil 11, Häädemeestel üheksa ja Sindil kaheksa nagu Audru koolilgi.

Pidulikkust lisas Juurikaru põhikooli ja Vändra muusikakooli õpilane Hanna Valk, kes esitas torupilli- ja viiuliloo, ning Tõstamaa keskkooli õpilane, Pärnus Endla Murdi käe all laulmist õppiva Maret Palusalu esinemine.

Sindi gümnaasiumi direktor Ain Keerup kinkis tänupäeva tähtsustades oma eduõpilastele kooli logoga tassitäie säravkollaseid krüsanteeme ja õpetajatele punased lõikelilled. Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi direktor Lembit Rebane ulatas maavalitsuse saali palutud oma koolipere esindajatele punased roosiõied.

Ametlikule osale järgnes tavakohane tordisöömine ja vabavestlus, vahetamaks muljeid nii üritusest kui ilmast, mis akna taga halli taeva all vihmavahet ei pidanud.

Aasta õpilased

9. klassi lõpetajad:

Jõõpre põhikool: Elis Pill.

Surju põhikool: Ago Tominga.

Varbla põhikool: Kaidy Õismets.

Kilingi-Nõmme gümnaasium: Daisy Kase, Marleen Parm ja Kristel Tallo.

Pärnu-Jaagupi gümnaasium: Piret Näppi ja Rebeka Vahkal.

Tõstamaa keskkool: Kristel Sutt.

Vändra gümnaasium: Siim Oselein ja Ly Tempel.

12. klassi lõpetajad:

Häädemeeste keskkool: Sirka Tali.

Kilingi-Nõmme gümnaasium: Kadri Meriste ja Ott Eerik Pärtel.

Vändra gümnaasium: Britt Vaino ja Indrek Värva.

Andmed: Pärnu maavalitsus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles