Laupäeval liiguvad Pärnumaa teedel ratturid

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa teedel näeb laupäeva õhtupoolikul jalgrattureid.
Pärnumaa teedel näeb laupäeva õhtupoolikul jalgrattureid. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Reedel ja laupäeval läbib Viljandi-, Valga- ja Pärnumaad rattaretk “Tahan sõita ohutult!”, millega propageeritakse ohutut jalgrattaliiklust, sest tänavu on liikluses hukkunud neli jalgratturit ja kaheteistkümne aasta jooksul on aga hukkunuid 166.

Lõuna prefektuuri korrakaitsebüroo juhi Indrek Koemetsa sõnade järgi on jalgrattaga liiklemine kui säästev ja tervislik liiklemisviis üha kasvav trend, kuid kahjuks ei näita rattaõnnetuste arv languse märki.

“Politsei toetab igati algatusi, mis juhivad tähelepanu jalgratturite ohutusele,” ütles Koemets. “Kõige olulisem on, et autojuhid oskaksid ratturitega arvestada, jalgratturid aga teeksid kõik endast oleneva, et end liikluses hoida. Eelkõige tähendab see kehtivatest reeglitest kinni pidamist, aga ka kiivri, tulede ja erksavärvilise riietuse kasutamist, et võimalikult hästi kaitstud ning nähtav olla.”

Eesti Posti, Politsei- ja piirivalveameti, Falck Autoabi, Coca-Cola Hellenic ja Regio ühisel retkel osaleb hinnanguliselt sadakond ratturit, kes läbivad üheskoos ligi 200 km Viljandi-, Valga- ja Pärnumaa teid. Ratturid külastavad kohalikke postkontoreid ja piirivalvekordoneid.

Peatuspaikades on võimalik kontrollida ratta tehnilist seisukorda, parema nähtavuse ja ohutu liiklemise tagamiseks lisatakse helkureid, samuti räägitakse ohutu liiklemise põhimõtetest. Viljandis vaatavad rattad üle noorsoopolitseinikud, kelle käest saavad ülevaatuse läbinud ka kleebise “Minu ratas on korras”.

Retk algab täna kell 11 Viljandist ja selle avab Viljandi maavanem Lembit Kruuse.

Rattaretk kulgeb reedel marsruudil Viljandi-Mustla- Suislepa-Riidaja-Tõrva. Laupäeval sõidavad ratturid Tõrvast Mõisakülla ja sealt edasi Pärnumaale Kilingi-Nõmme keskväljakule, kuhu jõuavad orienteeruvalt kella 19ks.

Peatuspaigas on soovijail võimalik lasta kontrollida oma ratta ohutust. Korraldajad lubasid, et isegi kui ratturid ei ole õigeks kellaajaks sihtkohta jõudnud, siis Falck Autoabi mehhaanikud on kindlasti kohal, et rattaid korrastada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles