Täna liiguvad Pärnumaa teedel ratturid

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kolmas rattaretk.
Pärnumaa kolmas rattaretk. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tänagi läbib Viljandi-, Valga- ja Pärnumaad rattaretk “Tahan sõita ohutult!”, millega propageeritakse ohutut jalgrattaliiklust, sest tänavu on liikluses hukkunud neli ja 12 aasta jooksul 166 jalgratturit.

Lõuna prefektuuri korrakaitsebüroo juhi Indrek Koemetsa sõnade järgi on jalgrattaga liiklemine kui säästev ja tervislik liiklemisviis üha kasvav trend, kuid kahjuks ei näita rattaõnnetuste arv languse märki.

“Politsei toetab igati algatusi, mis juhivad tähelepanu jalgratturite ohutusele,” ütles Koemets. “Kõige olulisem on, et autojuhid oskaksid ratturitega arvestada, jalgratturid aga teeksid kõik endast oleneva, et end liikluses hoida. Eelkõige tähendab see kehtivatest reeglitest kinnipidamist, aga ka kiivri, tulede ja erksavärvilise riietuse kasutamist, et võimalikult hästi kaitstud ning nähtav olla.”

Eesti Posti, politsei- ja piirivalveameti, Falck Autoabi, Coca-Cola Hellenicuu ja Regio ühisel retkel osaleb hinnanguliselt sadakond ratturit, kes läbivad ligemale 200 kilomeetrit Viljandi-, Valga- ja Pärnumaa teid. Ratturid külastavad kohalikke postkontoreid ja piirivalvekordoneid.

Peatuspaikades on võimalik kontrollida ratta tehnilist seisu, parema nähtavuse ja ohutu liiklemise tagamiseks lisatakse helkureid, samuti räägitakse ohutust liiklemisest. Viljandis vaatavad rattad üle politseinikud, kelle käest saavad ülevaatuse läbinud kleebise “Minu ratas on korras”.

Retk algas eile kell 11 Viljandist ja selle avas Viljandi maavanem Lembit Kruuse.

Rattaretk kulges eile marsruudil Viljandi–Mustla–Suislepa–Riidaja–Tõrva. Täna sõidavad ratturid Tõrvast Mõisakülla ja sealt Kilingi-Nõmme keskväljakule, kuhu jõuavad umbkaudu kella 19ks.

Korraldajad lubasid, et isegi kui ratturid ei ole õigeks kellaajaks sihtkohta jõudnud, on Falck Autoabi mehaanikud kindlasti kohal, et rattaid korrastada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles