Kesklinna parklal mitu funktsiooni

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PK Arenduse korrastatud parkla sobib nii parkimiseks kui ürituste korraldamiseks.
PK Arenduse korrastatud parkla sobib nii parkimiseks kui ürituste korraldamiseks. Foto: Ants Liigus

Suurema osa hiljuti Port Artur 2 ja Pika tänava vahel valminud parklast hõivab lähemal ajal tsirkus, mis vastab igati Pärnu linnavalitsuse ja parkla rajanud ning Ringi 2 kinnistut järgmised kümme aastat haldava Pärnu Keskuse vahel sõlmitud lepingule.

„Kui saime selle platsi linna käest kasutusele, oli kohe algselt kokkulepe, et see on kaheotstarbeline,” selgitas Pärnu PK Arendus OÜ juhatuse liige Jaan Lott. „Esiteks on plats mõeldud parkimiseks, teiseks ürituste korraldamiseks.”

Et suvi pole veel poole peal, on uude parklasse lähikuudel planeeritud ja linnavalitsusega käed löödud veel mitmeks ettevõtmiseks. Seejuures püütakse üritusi korraldada nii, et nurisemiseks poleks põhjust ei sohvritel ega üritusest osasaajatel.

„Platsil hakkabki olema nii, et sinna tuleb aeg-ajalt jälle midagi,” nentis Lott. „Tahame, et platsil hakkaks muudki toimuma, aga nii, et parkimine kannataks võimalikult vähe, sest platsi põhifunktsioon on ikkagi parkimine.”

Lott uskus, et kui ka vastse parkla on enda alla võtnud mõni üritus, leiavad sohvrid läheduses parkimiseks muu koha, võimalusi selleks jätkub.

Jõe ääres on 360 kohaga tasuta parkla, Port Artur 2 ja Laia tänava vahelises 70 kohaga tasulises parklas on esimene tund parkimiskellaga tasuta, veel üks 70kohaline parkla on Port Artur 2 kõrval Aia tänava pikendusel.

Pärnu linnavalitsus andis Port Arturite vahel oleva Ringi 2 kinnistu kümneks aastaks üürile Pärnu Keskuse ärikeskuse omanikule PK Arendusele, mis kohustus kinnistule rajama sajakohalise parkla koos tarvilike kommunikatsioonidega.

Vastavalt kokkuleppele peab ettevõte maksma 1. juulist linnale igakuiselt üüri 833.33 eurot + käibemaks ning rajama territooriumile vee ja elektri tarbimiskohad avalike ürituste teenindamiseks, sademeveekanalisatsiooni ja valgustuse. Kõik kokku maksis hinnanguliselt 200 000 eurot.

Peale õiguse korraldada parklas avalikke üritusi ja parkimist peab üürnik võimaldama tasu nõudmata linnal või tema nimetatud isikul korraldada ühes kalendriaastas vähemalt kuuel päeval maaüksusel avalikke mittekommertslikke üritusi. Pärast sellist üritust peab platsi koristama ja tasuma ettevõtmise kommunaalarved linn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles