Tantsijad lõpetavad laagri kontserdiga

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimast lihvi latin fusion’i kavale tehakse Tatjana Ozdoba käe all.
Viimast lihvi latin fusion’i kavale tehakse Tatjana Ozdoba käe all. Foto: Urmas Taul

Esmaspäeval alanud tantsulaager “Pärnu tantsib” võtab otsad kokku kontserdiga, kus oma oskusi näitavad tantsijad nii Pärnust kui mujalt Eestist, üks tantsija on kohale sõitnud New Yorgist.

Laagri korraldaja Ingrid Jasmin ütles, et tantsijaid on Pärnusse kokku tulnud 85, peale selle õpetajad. Suurem osa noori on pärit Laine Mägi tantsukoolist, kus Jasmin õpetab, kuid on ka WAFi tantsijaid. Veel on laagris noori, kes üheski tantsukoolis kirjas pole, kuid soovisid sellegipoolest nädala Pärnus treenides veeta. Kutsutud olid täiskasvanudki.

Tantsijad on jaotatud kaheks: põhikooliõpilased osalevad ühtedes, gümnaasiuminoored ja täiskasvanud teistes trennides. Päeva jooksul toimub kolm kuni neli tantsutundi eri stiilides, näiteks show-jazz, hiphop ja house.

„Iga stiili õpitakse kolme trenni jooksul ja selle ajaga peaks kõik selgeks saama,“ rääkis Jasmin õppimise kiirest tempost. Selles juhendavad noori õpetajad, kes on laagrisse saabunud Tallinnast ja Saaremaalt.

Hommikust õhtuni kestvad trennid ei tähenda siiski, et millekski muuks aega ei jääks, ja nii jõuavad tantsijad ilusa ilmaga rannaski peesitada. Et tegu on linnalaagriga, lähevad pärnakad õhtul koju ja mujalt Eestist saabunud peatuvad suuremas osas sugulaste-tuttavate pool.

Palju vabadust on noortel selleski mõttes, et kui tantsusammud tõesti kindlad ei ole, võib tantsutunde nautida hiljem lavale minemata. Suurem osa tantsijaid astub tänaõhtusel kontserdil siiski publiku ette.

Jasmini ütlust mööda on kõige põnevam see, et kontserdil võib näha laagris kõigest mõne päeva jooksul selgeks õpitud kavasid. Laine Mägi tantsukooli ja WAFi õpilased teevad oma etteaste varemõpitud kavaga. Külalistena tulevad lavale Revalia tantsijad.

Laagri “Pärnu tantsib” lõppkontsert peetakse täna õhtul kell 17 Kuninga tänava põhikooli võimlas. Üritus on linnarahvale tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles