President Ilves põikas külapoodi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadjaste mehed Arvo Oidermaa ja Endel Heideman olid üllatunud, kui president Toomas Henrik Ilves neile täna küla poes vastu jalutas ja terekäe ulatas.
Kadjaste mehed Arvo Oidermaa ja Endel Heideman olid üllatunud, kui president Toomas Henrik Ilves neile täna küla poes vastu jalutas ja terekäe ulatas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kadjaste külamehed Arvo Oidermaa ja Endel Heideman seisid, punased kaubakorvid käes, taasavatud poe riiulite ees ja valisid parasjagu leiba-saia-vorsti, kui neile selja tagant tere öeldi.


Ennast ringi pööranud, olid mehed üllatusest tummad. Nende ees seisis ei keegi muu kui Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves ise.



Ulatas terekäe ja küsis, kuidas elu läheb. Võttis siis pooleliitrise pudeli Bonaqua vett, jättis kassasse krooni kümme ja jätkas hommikul Tootsis alanud teekonda, et jõuda Kaismale omavalitsusjuhtidega kohtumisele.   



“Ei noh, see oli nüüd üllatus muidugi,” muhelesid külamehed ja seletasid, et tulid poodi igapäevast toidukraami ostma.



Paarisaja elanikuga Kadjaste küla elust ja selle vabaajakeskusest oli president enne teeäärsesse poodi põikamist saanud ülevaate sama maja katuse all jutukatelt ja tegusatelt Vändra valla kohaliku elu edendajatelt. Ja jätnud neile sõnumi, et kodanikuühiskonna esindajad võiksid rohkem sõna võtta nii tulisel teemal, nagu seda on haldusterritoriaalne reform. Muidu käib arutelu vaid poliitikute vahel.



Loe presidendi visiidist Pärnumaale homsest Pärnu Postimehest!
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles