Rahanappus ohustab juuniküüditamise mälestuskontserti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu-Jaagupi kirik.
Pärnu-Jaagupi kirik. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Rahanappus seab ohtu juuniküüditamise mälestuskontserdi korraldamise Eestimaa seitsmes kirikus. Pärnumaal on mälestuskontsert kavas korraldada Pärnu-Jaagupi kirikus, vahendas Raplamaa ajaleht Nädaline.


Lehe andmeil said 14.-19. juunini seitsmes paigas toimuva juuniküüditamise mälestuskontserdi lepingud juba ammu sõlmitud, kuid nende toimumine pole veel otsustatud.



"Allkiri on lepingul, aga kui raha ei ole, pole midagi teha," ütles Rapla Maarja-Magdaleena kiriku koguduse õpetaja Mihkel Kukk lehele.



Ka Rapla kiriku nõukogu esimehe Raivo Ermi sõnul on probleem raha leidmisega. "Tegemist on mälestuspäevaga, aga siin on reegel. Võime oma ruumid tasuta välja anda, kuigi ka siin on kulud. Aga muusikud tahaksid ikkagi palka saada," tõdes Erm.



Mälestuskontsert on plaanis pidada Kohila kirikus, Rapla kirikus, Pärnu-Jaagupi kirikus, Kullamaa kirikus, Anija valla kultuurikeskuses, Lääne-Nigula kirikus ja Tapa Jakobi kirikus.



Kirikumuusika festivali nõukogu esimehe, maavanem Tõnis Blangi teada mälestuskontsert ära ei jää, kuid ta ütles, et rahaliste raskuste tekkides peaks kirik selleks ka ise raha leidma.



Nõukogus oli maavanema sõnade järgi mälestuskontserdist juttu. Festivali endine eestvedaja Raimo Kivistik tegi ettepaneku kasutada mälestuskontserdi korraldamiseks eelmise aasta festivali allesjäänud tulu ja käsitleda mälestuskontserti festivali osana. Nõukogu sellega päri ei olnud, sest aeg mälestuskontserdi ja kirikumuusika festivali vahel jääb liiga pikaks.



Raplas on kontserdi toimumine esialgu kahtlane, aga Kohilas on asi kindel. Valla avalikkussuhete spetsialisti Eeva Kumbergi ütlust mööda on leping Raimo Kivistikuga sõlmitud.



Taebla valla kultuuri- ja sporditöö spetsialisti Urmas Naudre sõnul tuleb Lääne-Nigula kirikus kontsert kindlasti. "Olenemata sellest, mida majandus teeb, kontsert tuleb. See peaks ikka ussi- või püssirohi olema, mis kontserdi ära jätaks," ütles ta.



Sama kinnitas Anija valla kultuurikeskuse juhataja Margit Aasmaa. "Leping on sõlmitud juba aasta alguses ja vald toetab kontserti," ütles Aasmaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles