Järvesalu on riigile tasunud 175 eurot

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Omastamises, dokumendi võltsimises ja võltsitud dokumendi kasutamises süüdi mõistetud Pärnu taastusravikeskuse Estonia endine juht Vello Järvesalu (pildil) on riigile tasunud 174.78 eurot, kokku võlgneb ta riigile, Estoniale ja Oma Ehitajale üle 12 500 euro.

Pärnu maakohus mõistis Järvesalult 2010. aasta septembris riigituludesse rahalise karistuse summas 9163.40, ekspertiisitasu summas 609.72, kohtukulu summas 114.91 ja sundraha summas 417.02 eurot.

Järvesalu taotles rahalise karistuse ja menetluskulude tasumise ajatamist ühele aastale, kuid maakohus jättis taotluse rahuldamata.

Tallinna ringkonnakohus jättis maakohtu otsuse selle aasta 27. märtsil muutmata, riigikohtu määrusega 11. juunist Järvesalu kaitsja määruskaebust menetlusse ei võetud.

Riigi nõuete sundtäitmisega tegeleb kohtutäitur Svetlana Põld. 15. augustiks oli nõuete katteks laekunud 174.78 ja tasumata 10 130.27 eurot.

Uurimise käigus tuvastati, et Järvesalu omastas Estonialt 51 973 krooni. Sellest summast on ta enne kohtuistungit osa ära maksnud, tasumata on 36 690 krooni ehk 2344.91 eurot. Estonia juhataja Cardo Remmeli teatel pole Järvesalu võlga tasunud.

Oma Ehitajale tekitasid Järvesalu ja Oma Ehitaja projektijuht Raivo Fridolin 783 539 krooni suuruse kahju. Kui palju sellest Järvesalu peab tasuma ja kui palju ta on ära maksnud, ettevõte ei avalikustanud.

“Järvesalu ei ole käesolevaks ajaks Oma Ehitajale tekitatud kahju hüvitatud. Kahju sissenõudmise menetlus on Oma Ehitaja poolt peatatud seoses asjaoludega, mis puudutavad võlgnikku isiklikult ja mida meil seetõttu ajakirjanduses kommenteerida võimalik pole,” teatas Oma Ehitaja juhatuse liige Maret Väljaots.

Läinud aasta detsembris otsustas Pärnu maakohus, et Järvesalu peab Estoniast alusetult välja makstud 23 225 eurot koos viivistega ettevõttele tagastama. Järvesalu on kohtuotsuse vaidlustanud Tallinna ringkonnakohtus, kus kohtunik Margo Klaar seda kirjaliku menetluse raames arutab. Ringkonnakohtu pressiesindaja ei osanud öelda, millal otsus langetatakse, istungite aegu kirjalikus menetluses pole.

Sajandivahetusel Pärnu linnapeana töötanud Järvesalu astus 2010. aasta oktoobris Reformierakonnast välja.

Äriregistri andmetel on ta Venemaa kodanikule Artur Klyanitskiyle kuuluva osaühingu Selverton juhatuse liige ja koos abikaasaga kuulub talle osaühing Hestrol. Kinnisturaamatu järgi kuulub Järvesalule kolm kinnistut Tori vallas, neist kaks Muraka ja üks Jõesuu külas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles