ISS Eesti lõpetas ranna parkide hooldamise

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISS Eesti leping rannahaljastute hooldamisel katkeb 19. septembril ja linnal tuleb korraldada hankekonkurss.
ISS Eesti leping rannahaljastute hooldamisel katkeb 19. septembril ja linnal tuleb korraldada hankekonkurss. Foto: Ants Liigus

AS ISS Eesti lõpetas enne tähtaega ja ühepoolselt Pärnu linnavalitsusega 2010. aasta aprillis sõlmitud hankelepingu, millega kohustus hooldama Pärnus ranna rajooni haljasalasid. Firma ei selgitanud leppe ülesütlemise põhjust.

Katkev leping hõlmas (lepingu teksti kohanimedega, T. K.) Atraktsioonide pargi, Ministrite pargi, Rahu pargi, Rannapargi, rannahoone esise pargiala ja kõlakoja pargi hooldamist ning kuursaali esise haljasala ja mudaravila ees ringtee keskmiku haljastust ja puhkeala korrashoidu.

Samal ajal kui suur osa lepingumahust ISSiga 19. septembril katkeb, jääb kehtivaks ISSiga sõlmitud kokkulepe Pärnu supelrandade korrashoiu suhtes 31. märtsini 2013.

Nagu selgitas Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik - teenistuse juht Maria Murakas-Ollo, kasutas ISS Eesti ühepoolset lepingu ülesütlemise õigust kahekuulise etteteatamise ajaga. “Leping lubas selle üles öelda lepingu katkestamise põhjust välja toomata,” lisas Murakas-Ollo.

Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius avaldas, et lepingu ühepoolse katkestamise põhjus võis olla raha. “Sisuliselt, jah, raha taheti juurde,” vastas Kosenkranius küsimusele, kas ISS pressib välja senisest paremaid lepingutingimusi.

ISS Eesti Halduse juhatuse esimees Priit Paiste ütles, et ei tee ülesütlemise põhjustest saladust. “Lepingu hind ja kulud ei klapi omavahel,” selgitas ta. “On see siis meie valearvestus või muutunud majanduslikud tingimused, aga meil tuli hakata lepingule peale maksma ja nii enam jätkata ei saa.”

Lepingu ühepoolse ülesütlemise järel seisab linnavalitsus nüüd silmitsi olukorraga, kus tuleb välja kuulutada hange ülalloetletud haljastute hooldamiseks.

“Korraldatakse uus hankekonkurss, nii et see hakkaks toimima juba 19. septembrist, leides selleks ajaks ranna rajooni haljasaladele uue töövõtja,” teatas linna avalike suhete juht. “Väljakuulutatavas hankes on õigus osaleda ka ISS Eestil. ”

“See, kas ISS Eesti osaleb väljakuulutatavas uues hankes, sõltub hanketingimustest ja veel paljudest asjadest,” märkis Paiste. “Suhtlus Pärnu linnavalitsusega on olnud meil hea, nii et selle poolest võiks jätkata.”

Murakas-Ollo kinnitust mööda jäi Pärnu linnavalitsus ISSi tööga haljastute hooldamisel rahule nagu ka supelrandade hooldusega, mistõttu pole põhjust ISSiga katkestada lepingut osas, mis kohustab firmat hooldama linna supelrandu.

ISS Eesti Pärnus tehtavat tööd kommenteerides ütles Murakas-Ollo, et linnavalitsus on rahul teistegi hooldusfirmadega, mis linna haljasalasid koristavad.

Pärnul on haljastute heakorrastamise suhtes sõlmitud lepingud veel OÜ Kesklinna Parkide (valdavalt kesklinn ja Vallikäär), OÜ Teho Eesti Teehoolduse (Mai rajooni, Raeküla ja Vana-Pärnu haljasalad) ja OÜ Dairon Plussiga (Rääma, Niidu ja Tammiste tee äärsed haljastud).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles