Ülejõe kooli ehitus on veidi graafikust maas

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülejõe gümnaasiumi remont on paar nädalat graafikust maas.
Ülejõe gümnaasiumi remont on paar nädalat graafikust maas. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kuigi Ülejõe gümnaasiumi suurremont on paar nädalat graafikust maas, loodab Pärnu Koolide Sihtasutus nii Ülejõe kui Hansagümnaasiumi plaanitud ajaks valmis saada.


Pärnu Koolide Sihtasutuse juhataja Margus Tammekivi ütles Raadio Pärnule, et Hansagümnaasiumi ümberehitus on igati graafikus. Kuigi asjaajamist on raskendanud see, et tegemist on muinsuskaitse all oleva koolihoonega, on Tammekivi sõnul muinsuskaitsjatega hea koostöö, mis pole Pärnus tavaline.



Kui Hansagümnaasiumi ehitustempoga võib koolide sihtasutus rahule jääda, siis Ülejõe kooli remont on kaks nädalat graafikust maas. Toppama on jäänud üldehitustööd, probleeme ei ole vee- ja kanalisatsioonitorustiku ja küttesüsteemi paigaldamisel.



Tammekivi hinnangul tundub probleem olevat peatöövõtja AS Facio Ehituse suutmatuses projekti juhtida, kuid tähtajaks ehk 12. juuniks lubas ehitaja koolimaja valmis saada.



Hansagümnaasiumi valmimise tähtaeg on 31. juuni. Suvekuud jäävad kolimiseks ja koolimaja sisustamiseks ning kahes tänapäevase ilme saanud koolihoones algab õppetöö 1. septembril.



Ülejõe gümnaasiumi ehitamine takerdus esimese riigihanke võitnud ehitaja Betoneks Ehituse OÜ pankroti tõttu. Samuti toimus aasta alguses ehitaja süül koolimaja remonditavas osas tulekahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles