Maavalitsuses toimub kohaliku omaalgatuse programmi teabepäev

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maavalitsuse hoone Akadeemia tänaval.
Pärnu maavalitsuse hoone Akadeemia tänaval. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Järgmise nädala kolmapäeval, 12. septembril toimub Pärnu maavalitsuse viienda korruse saalis kohaliku omaalgatuse programmi teabepäev, kus räägitakse edukatest projektidest ja jagatakse näpunäiteid projektide koostamisel.

Pärnu maavalitsuse teatel tutvustatakse kohaliku omaalgatuse programmi sügisvooru eel toimuval teabepäeval programmi sisu, taotlusvormi ja aruande täitmise nõudeid, räägitakse edukatest projektidest ja antakse praktilist nõu projekti koostamiseks.

Näpunäiteid jagavad ja programmi tutvustavad Pärnu maavalitsuse regionaalarengu peaspetsialist Riina Redlich, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) arenduskonsultant Tiina Loorand, Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse MTÜde konsultant Krista Habakukk.

Oma edulugu jagab kuulajatega Merike Pikkmets MTÜdest Oidremaa Naisselts ja Mihkli Kihelkonna Kultuuriselts.

Kohaliku omaalgatuse programmi teise vooru taotluste esitamise tähtaeg on 1. oktoober.

Toetuse taotlemisel peab eesmärgiks olema kohalik areng ja piirkondade konkurentsivõime kasv kohalike elanike initsiatiivi, kogukonna kaasamise ja koostöö tugevdamise kaudu.

Taotluse võivad esitada avalikes huvides tegutsevad seltsingud (v.a linnapiirkondades), mittetulundusühingud ja sihtasutused, mis pole asutatud kohaliku omavalitsuse või riigi osalusel ja milles ei osale liikmena kohalik omavalitsus või riik.

Programmi valdkondadeks on kogukonnaliikmete koolitamine ja kohaliku arengu kavandamine; kohaliku ajaloopärandi ja traditsioonide väärtustamine ning kohaliku identiteedi ja sidususe tugevdamine; kohaliku elukeskkonna parandamine.

Toetuse suurus ühele projektile on kuni 1600 eurot. Projektidesse peab olema kaasatud taotlejapoolne omafinantseering või tema koostööpartnerite kaasfinantseering vähemalt 10% ulatuses projekti kogumaksumusest.

Teabepäeval osalemine on tasuta, oluline on oma osavõtust enne teada anda Pärnu maavalitsuse regionaalarengu peaspetsialistile Riina Redlichile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles