Taevas helendas tulekera (5)

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeva õhtul kella 21.45 paiku nähti Pärnumaal ja mitmel pool mujalgi Eestis taevas lendamas tulekera.

“Nähtavasti oli see meteoor,” arvas Pernova loodusmaja planetaariumi astronoom Aarne Paul. “Taevas nähtud tulekera kirjeldused on meteoriidile väga iseloomulikud.”

Pärnu Postimehe lugejate kirjelduste järgi oli taevas lendav tulekera nähtav kella 21.45 paiku nelja-viie sekundi jooksul. “Sõitsin autoga mööda Oja tänavat Rohelise tänava poole, kui taevas lendas üle pea nagu valge rakett, mis lõpuks pudenes ja kustus,” kirjeldas lehelugeja. “Sama nähtust nägi mu vennatütar Mai kooli jalgpalliplatsilt. Tema nägi vähesel määral rohekat värvust, enne kui meteoriit kustus.”

Samal ajal nähti Tootsis järsku täiesti valgeks löönud taevast. “Vaatasin taevasse ja nägin lääne poole liikumas valget kera. Umbes viie sekundi jooksul muutus kera sinakasroheliseks ja kustus, siis hakkasid haned või kured eemal metsas häälitsema. Sõber tuli just majast maanteele, taskulamp käes, ja küsis, mis see nii valge oli,” kirjeldas taevas nähtut Tootsis elav mees.

Astronoom Aarne Pauli sõnade järgi võiksid nähtust aidata täpsemalt selgitada foto- või videoülesvõtted.

Hea lugeja! Kui said taevas nähtud tulekera jäädvustada või on kellelgi ülesvõte valvekaamerast, jaga seda lehetoimetusega aadressil online@parnupostimees.ee.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles