Inspektorid tabasid alamõõduliste kalade püüdjad

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahvenad merejääl.
Ahvenad merejääl. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Keskkonnainspektsiooni ja piirivalve laupäevasel ühisreidil harrastuskalapüüdjate kontrollimiseks tabati kuus alamõõdulise kala väljapüüdjat.


Keskkonnainspektsiooni Lääne regiooni peainspektori Enn Keemanni sõnutsi kontrolliti Pärnus Side tänava pikendusel laupäeval 190 harrastuskalameest ja tabati kuus alamõõdulise kala väljapüüdjat.

Kolm meest jäi vahele alamõõdulise ahvena ja kolm meest alamõõdulise koha väljapüügiga.

„Huvitav ja omapärane oli alamõõduliste kohade väljapüüdjate käitumine, sest nad teadsid kontrollijate olemasolust, aga kaks meest pakendasid alamõõdulised kalad kilekotti ja peitsid pealisriiete alla,“ kirjeldas Keemann.

Inspektor lausus, et enamik harrastuskalastajaist on seaduskuulekad ja loodusesõbrad ning vihased alamõõduliste kalade väljapüüdjate peale.

„Peidetud kalad leiti just tänu ausate püüdjate informatsioonile, nemad andsid inspektoritele nende isikukirjeldused ja neil osati lasta nööbid eest lahti teha.

Ühele mehele tegid inspektorid juba merel märkuse ja palusid alamõõdulised kohad tagasi vette lasta, aga ta otsustas nad siiski kaldale tuua, kus ta inspektoritele vahele jäi,“ seletas Keemann.

Et alamõõduliste kalade suhtarv oli väike (2-4 koha ja 20-30 ahvenat), need olid elujõulised ja rikkujad lasid nad merre tagasi, jäi trahvi suuruseks igale mehele 1200 krooni.

Keemanni arvates võis alamõõdulise kala püüdjaid rohkemgi olla. Et info inspektorite kontrollreidist levis kalameeste seas kulutulena, ei hakanud kalamehed Keemanni arvates seadusega pahuksisse mineku pärast riskima ja lasksid alamõõdulised kalad merre tagasi.

Laupäeval kontrollis politsei Side tänava haljasaladel parkivaid sõidukeid, millest enamik kuulus kalastajatele.

Haljasalale parkimise eest koostati väärteoprotokoll ligi 30 autoomanikule, teatas Pärnu politsei pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles