Politseinik andis ajalootundi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna toimus Surju põhikoolis tavatu õppetöö: tunde olid palutud andma õpilaste isad, kes selle kaudu said võimaluse tutvustada oma ameteid.


Suur oli õpilaste üllatus, kui ajalootunni asemel ootas õpilasi klassis hoopis politseinik, Pärnu politseiosakonna korrakaitsetalituse vanemkonstaabel Mairold Lehismets.



Lehismets ise kirjeldas, et lapsed olid sõna otseses mõttes hämmingus. Kuid tegemist oli siiski õpetajate üllatusega oma õpilastele, et tähistada rahvusvahelist naljapäeva pisut teisiti.



Vanemkonstaabel tutvustas 9. klassile politseitööd ja erivahendeid ning rääkis tubaka kahjulikkusest. 2. klassi õpilased said samuti lähemalt tuttavaks politseitööga ja võisid osaleda sõrmejälgede võtmises.



Peale politseiniku olid teistes tundides osalemas näiteks metsamees ja taksojuht – seeläbi said lapsed tuttavamaks mitme elukutsega.



Vanemkonstaabli ütlust mööda oli näha, et kogu koolipere jäi ettevõtmisega rahule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles