Pärnu on hädas masinatehase varemetega

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korduvalt põlenud masinatehase kustutustöödest võttis osa eelmisel kuul Pärnu komandos tööd alustanud moodne redelauto.
Korduvalt põlenud masinatehase kustutustöödest võttis osa eelmisel kuul Pärnu komandos tööd alustanud moodne redelauto. Foto: Ants Liigus

Pärnu endisest masinatehasest on järel varemed, millega on hädas nii päästeamet, munitsipaalpolitsei, linnakodanikud kui omanikud.


Kui Nõukogude ajal toodeti Pärnus Rääma 17 asuvas masinatehases mahlapresse ja muud tarvilikku kogu laia kodumaa tarbeks, siis nüüd on hoone muutunud Pärnu juhtivaks tondilossiks, vahendas ERRi uudistesaade “Aktuaalne kaamera”.



Möödunud suvel ja sügisel oli endises masinatehases mitu põlengut, pärast veidi pikemat pausi oli tuletõrjel sinna taas asja veebruaris, kui redelautoga kustutati kolmandal korrusel põlenud prahti.



Munitsipaalpolitsei on omanikele teinud küll ettekirjutusi, aga vaatamata sanktsioonidele ja omanike püüdlustele olukord ei muutu.



Valvet seal ei ole ja kuigi omanikud üritavad sissepääse kõikvõimalikul moel sulgeda, on seal pidevalt märke kõrvaliste isikute tegevusest. Pärnu munitsipaalpolitsei inspektori Vladimir Zemljannikovi sõnul kogunevad mahajäetud tehasehoonesse asotsiaalid ja alaealised.



Rääma 17 kinnistu asub perspektiivikas piirkonnas Pärnu jõe ääres, kus jalutatakse ja tehakse tervisejooksu. Endise Pärnu masinatehase kinnistu kuulub osaühingule Kalda Kodu, mille omanikud on aktsiaseltsid Nordecon ja Eston Ehitus.



"Omalt poolt oleme püüdnud ümber selle masinatehase perimeetri muuta kõik ligipääsud nii võimatuks, kui vähegi annab, ja oleme aru saanud, et tavavahenditega siia territooriumile sisse ei saa. Aga tagada sajaprotsendilist mittesissepääsu on praktiliselt võimatu," nentis Eston Ehituse juhataja Eero Rändla.



Kalda Kodu plaan on ehitada masinatehase asemele kaubanduspinnad ja mitu tornelamut. Et see kõik teoks saab, on Rändla veendunud. Iseasi - millal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles