Ahas ruum teeb poe klientidele karuteene

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii Tallinna maantee kui Ehitajate tee poolt tõkestavad otsemat teed Selveri sissepääsuni hanged ja külg külje kõrvale pargitud autod.
Nii Tallinna maantee kui Ehitajate tee poolt tõkestavad otsemat teed Selveri sissepääsuni hanged ja külg külje kõrvale pargitud autod. Foto: Urmas Luik

Kitsukene vaba ruum ümber Ülejõe Selveri ajendas pärnakast vanadaami nurisema, et enne kui ta jõuab poe parklas seisvate autode vahelt kaupluse ukseni, võib ta karupidi mõne masina alla jääda.

„Kui ma pean seal libedaga autode vahel ukerdama, siis kes vastutab, kui alla jään,” pahandas Mall Kandimaa. „Üks auto tagurdab, teine sõidab otse, veel on libe, nii et seal käimine on täiesti ohtlik.”

Eriti pahandas torisejat, et ehkki kõige otsem ja seega kõige turvalisem tee Selverisse oleks Tallinna maantee äärselt kõnniteelt, sealt on poeukseni mõnikümmend meetrit, ei saa seda võimalust tihti kasutada.

Põhjuseks külg külje kõrvale pargitud masinad. Peenike poiss poeks nende vahelt veel läbi, aga paksudes talveriietes lihavad inimesed jääksid hätta, eriti kui neil juhtub käes olema pungil kott.

Samuti ei saa järgida soovitust kõndida kauplusse mööda kitsast kõnnirada, mis on Selveri Tallinna maantee poolse seina ääres. Esmalt on selle libeda teekese laius heal juhul 50 sentimeetrit, teiseks tuleks pool teed minna küürus, sest seinale kinnitatud tähed on väga madalal.

„See ei ole minu probleem üksi, see on ka teiste probleem,” võttis kurtja oma pahandamise kokku.

Ülejõe Selveri administraator tõdes, et mainitud kurjustamise näol on tegemist habemega looga, mis sai alguse kohe, kui Ülejõe Selver avati.

„Me oleme ise kurvad, meil on endal ka paha tunne, sest eks poodki kannatab selle läbi, kui kõik, kes tahaksid ja võiksid, siia ei tule,” nentis Selveri töötaja.

Paraku ei muutu selles vallas midagi enne, kui avaneb võimalus poe parklaid laiendada. Nii palju kui Ülejõe Selveri administraator oskas öelda, on kõnealusest väljavaatest olnud juttu.

„Me ei tunne ennast hästi, sest me ju näeme, mis maja ees eriti talveperioodil toimub,” tõdes Selveri ametnik. „Enamik on meiega rahul, ju me siis majas sees teeme kõik endast oleneva, et meil hästi läheb, aga õues on, nagu ta on: oleme siin rentnikud.”

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas märkis, et poe parkla tarvis tehti omal ajal planeeringu raames kohti just nii palju, kui standardid ette nägid. Küll pannud linnavalitsus ette kohtade arvu suurendada, kuid omanikku jätnud linna plaan ükskõikseks.

Ent ajad muutuvad ja nüüd on ettevõttel Muraka teada soov oma parklat laiendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles