Tartu eeskuju leiab Pärnus järgimist

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus kavatsetakse loomeettevõtete tarvis kasutusele võtta praegu tühjalt seisev Uus 3 asuv maja.
Pärnus kavatsetakse loomeettevõtete tarvis kasutusele võtta praegu tühjalt seisev Uus 3 asuv maja. Foto: Ants Liigus

Tartu ja Tallinna loomemajanduskeskuse eeskujul on Pärnus tekkinud ideid, kuidas siinset loomemajandust arendada.

„Tartu loomemajanduskeskus on väga hea näide, kuidas ettevõtlusinkubaatorist on saanud linnasüdames oluline koht, kuhu leiab tee nii kohalik elanik kui linna külaline,“ sõnas Pärnu linnavalitsuse arenguteenistuse juhataja Anneli Lepp. „Pärnu hoiab tartlaste tegemistel silma peal.“

„Noore ettevõtja jaoks on tekkinud sümbioos valdkondadest, mis on omavahel seotud ja toetavad üksteist,“ kirjeldas Lepp Tartu loomemajanduskeskuse toimimist. „Omavahel on seotud loomemajandusele suunatud ettevõtlusvaldkonnad ja külastuskeskkond, sündmused ja kohvik,“ lisas ta.

Et õppida teiste kogemustest, on pärnakad käinud Lepa sõnutsi korduvalt konsulteerimas Tartu loomemajanduskeskuse juhi Raul Oreškiniga ja külastanud Tallinna loomeinkubaatorit.

„Tartu loomemajanduskeskuse all tegutsevast Antoniuse gildist võib leida analoogse mudeli Pärnu Maarja-Magdaleena gildiga,“ rääkis Lepp. Vahe on see, et Antoniuse gild tegutseb loomemajanduskeskuse tiiva all, kuid Pärnu gild on iseseisev mittetulundusühing. Lepp märkis, et loomemajandusvaldkonna arendamine Pärnus on aktuaalne. „Kaks korda on küsitud selleks Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt toetust. Viimane taotlus rahuldati ja alustati „Pärnumaa loomemajanduse tugiüksuse käivitamise“ projektiga, mille eestvedaja on Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskus.

Pärnusse loomekeskuse ja sinna juurde kuuluva loomemajandusele suunatud ettevõtlusinkubaatori rajamise ideede ja kontseptsiooni kallal töö käib. Tartu eeskujule toetudes plaanitakse Pärnus keskus rajada just kesklinna.

„Meie ideed ja mõtted on seotud Uus 3 hoonega, algatuse on teinud kõrvalmajas asuv Maarja-Magdaleena gild,“ sõnas Lepp. „Üks maja on otseselt seotud eelkõige käsitööga ja kõrvalhoone võiks olla audio-, foto- ja IT-lahenduste käivitamiseks.“

Lepa sõnade järgi toimiks selline piirkond ühtsena, looks lisandväärtust Pärnu kesklinnale ja tekiks inspireeriv külastuskeskkond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles