Sütevaka väitlejad võitsid Eesti meistrivõistlused

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Sillaots, Paul-Matis Türnpuu ja Joosep Raudsepp Sütevaka ja Swedbanki turniiril nõu pidamas.
Sandra Sillaots, Paul-Matis Türnpuu ja Joosep Raudsepp Sütevaka ja Swedbanki turniiril nõu pidamas. Foto: Ants Liigus

Eesti keskkoolide meistrivõistlused väitluses võitis Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi võistkond H.I.V. koosseisus Sandra Sillaots, Paul-Matis Türnpuu ja Joosep Raudsepp, kümnest meistrivõistluste parimast kõnelejast viis olid pärnakad.


Pühapäeval Pärnu Raeküla gümnaasiumis toimunud finaalkohtumises väitles H.I.V. eelmise aasta meistrivõistluste võitja, Tartu Miina Härma gümnaasiumi võistkonnaga Mhg1.



Meistrivõistluste esimese etapi oli võitnud Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi Conspirator, teise ja kolmanda etapi Tallinna Inglise kolledži Arroganto. Poolfinaalides olid aga H.I.V. ja Mhg1 etapivõitjatest edukamad.



Finaalkohtumistes väideldi teemal “Arenevad tööstusriigid peaksid kliimamuutustega võitlemisse panustama niisama palju kui arenenud Lääneriigid”. H.I.V-l tuli poolfinaalis seda seisukohta kaitsta ja finaalis rünnata.



Meistrivõistluste parimaks kõnelejaks valitud Sillaotsal õnnestus vastased segadusse ajada. “Kas elektri hind tõuseb?” küsis ta loodushoiu eest seisvalt tartlaselt. “Jah, aga mitte drastiliselt,” kõlas vastuseks. “Millele teie kalkulatsioonid tuginevad?” tahtis Sillaots teada. “Meie materjalide hulgas on Hiina minister, kes ...,” üritas tartlane vastata, kuni naerulagin tema jutu katkestas.



Pärnakate teine võistkond Conspirator, kes viiendat aastat meistrivõistlustel on käinud, saavutas neljanda koha. “Oleme päris mitme kohtunikuga väidelnud. Ja neid ka võitnud,” meenutasid Kai Allikas ja Age Tomson. Tomson oli meistrivõistluste teine, Allikas kolmas kõneleja.



Meistrivõistluste kolmel etapil osales 55 võistkonda. Peale Sütevaka humanitaargümnaasiumi osalesid Pärnust kolmandal etapil ühisgümnaasiumi ja kaks Koidula gümnaasiumi võistkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles