Linn loodab hansapäevadega 40 000 teenida

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu müüdi Pärnus Hansapäevadel paljude kaupade hulgas Häädemeeste käsitööringi toodangut.
Mullu müüdi Pärnus Hansapäevadel paljude kaupade hulgas Häädemeeste käsitööringi toodangut. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus otsustas hansapäevade müügipileti hinna eelnõu endisel kujul volikogusse saata, leides, et mingi tasu peaks kauplejad siiski maksma.


Eelnõu järgi maksab 2,5 meetri pikkune müügikoht koos varikatusega 200, ühe meetri pikkune müügikoht müügitelgis 200, kuni nelja ruutmeetri suurune müügikoht oma inventariga 150, 4-12 ruutmeetri suurune müügikoht oma inventariga 300, üle 12 ruutmeetri suurune müügikoht 600, oma inventariga toitlustamiskoht 300, toitu ja alkoholi pakkuv oma inventariga müügikoht 1200 ning kandekaubanduse korras kauba müük hansapäevade keskaja turul 150 krooni.



Tasuta väljastatakse müügipileteid kauplejatele, kes demonstreerivad müügikohas kauba valmistamist, ja ürituse sponsoritele.



Korra on linnavolinikud selliseid hindu arutanud ja leidnud, et kauplemine võiks olla tasuta.



“Linnavalitsuse spetsialistid leiavad, et sümboolne tasu peaks siiski olema. Kas või selleks, et ettevõtja kohale tuleks. Linn teenib ligi 40 000 krooni, aga seegi on raha,” põhjendas abilinnapea Simmo Saar piletihinna endiseks jätmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles