Väärikate ülikooli tudengid ootavad peaministrit

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väärikate ülikooli loeng Tervise kultuurikeskuse saalis.
Väärikate ülikooli loeng Tervise kultuurikeskuse saalis. Foto: Urmas Luik

Tartu ülikooli Pärnu kolled˛i väärikate ülikoolis jätkub õppetöö täie pingega, selle semestri loenguplaanis on peaminister Andrus Ansipi ettekannegi, mis kavakohaselt toimub märtsis.

Aasta algas sotsiaalminister Taavi Rõivase loenguga aktiivse vananemise aastaga seonduvatest tegevustest ja võimalustest. Õppeaasta ajakava tehes ei teadnud keegi, et tollane sotsiaalminister Hanno Pevkur vahetab tooli, muutusi teemades ja esinejate nimedes on teisigi.

“Võrreldes sügisese plaaniga on mõningaid muutusi: küll vahetuvad ministrid, arstid lähevad ära Soome tööle, etiketiguru kukkus õnnetult,” nentis väärikate ülikooli projektijuht, rahvavalgustaja nimetusega tunnustatud Mari Suurväli.

Küünlakuu esimese loengu eri põlvkondade suhtumisest kombeõpetusse ja etiketti peab Maaja Kallasti asemel professor Selma Teesalu, kes annab väärikatele kuulajatele soovitusi ka oma raamatu “Toitumine. Kehakaal. Tervis” järgi.

Õpikodades saavad 50+ kuulajad näiteks arvuti- ja keeleõpet, õigusabi ja e-panganduse teadmisi, õpivad armsatele asjadele uue väljanägemise andmist.

Väärikate ülikooli õppekäigud toimuvad Toompeale riigikokku, Tallinna teletorni, botaanikaaeda, lennusadamasse.

Eelmisel aastal lõpetas väärikate ülikooli tunnistusega 394 õppurit, tänavu pürgib tunnistuse poole veel rohkem teadmishimulisi naisi ja mehi, kelle hulgas väidetavalt maailma eakaim tudeng August Puuste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles