Demineerijad tegid kahjutuks autos olnud mürsud

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mürsk. Pilt on illustratiivne.
Mürsk. Pilt on illustratiivne. Foto: Lääne päästekeskus

Eile pärastlõunal said demineerijad väljakutse Pärnusse Sadama tänavale, kus helistaja oli enda sõnutsi leidnud kolm tühja mürsukesta ja oli neid ka liigutanud.

Demineerijate kohale jõudes selgus, et kaks teise maailmasõja ajast pärit 75millimeetrise kaliibriga Saksa päritolu mürsku ja üks poolik 76millimeetrise kaliibriga Vene päritolu mürsk olid küll ilma sütikuteta, kuid sisaldasid kõik lõhkeainet. Mürsud olid väljakutse teinud mehe auto pagasiruumis.

Et mürsud olid transporditavad, viisid demineerijad need hävituskohta ja tegid kahjutuks.

Demineerijad tuletavad meelde, et hoolimata välisest muljest ei tohi leitud lõhkekehasid ise liigutada või transportida ja kindlasti tuleb kohale kutsuda spetsialistid, helistades numbrile 112.

Demineerijad teevad kindlaks, kas lõhkekehad on küllalt heas seisus, et need hävituskohta transportida, pelgalt välimuse järgi on tavakodanikul seda raske hinnata.

Samuti on igasugune lõhkematerjali käitlemine seadusega karistatav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles