Unistuste Eesti kajastus 245 joonistusel

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste joonistusvõistluse töid hindavad (vasakult) noorte esindaja Reelika Lelle, kunstnik Peeter Somelar ja maakonna haridusjuht Hede Martšenkov.
Laste joonistusvõistluse töid hindavad (vasakult) noorte esindaja Reelika Lelle, kunstnik Peeter Somelar ja maakonna haridusjuht Hede Martšenkov. Foto: Urmas Luik

Pärnu maavalitsuse väljakuulutatud joonistusvõistlusele “Minu unistuste Eesti” saabus 16 koolist 245 tööd, millest žürii eesotsas kunstnik Peeter Somelariga valis näituse koostamiseks parimad. Hindajate hulgas oli ka Reelika Lelle, MTÜ Pärnumaa Noorte Liidu juhatuse esimees.

“Valik oli väga tugev,” ütles kauaaegne lastekunstikooli direktor, Pärnumaa vapimärgi kavaler Peeter Somelar. “Tööd on hästi värvilised, teema on lahti mõtestatud. Sinimustvalge kombinatsioon kumas läbi, kuid eristusid nii-öelda lapsprofessionaalid ja need, kes joonistasid täpselt teemasse. Teostus jäi tagasihoidlikuks, aga kokkuvõttes tuleb 40 väljavalitud tööst ilus tugev näitus.”

Eesti Vabariigi 95. aastapäevale pühendatud joonistusvõistlus toimus kahes vanuserühmas, 1.–3. ja 4.–6. klassi õpilastele.

Noorema vanuseastme võidutööde autorid on Kaur Pähkel Kuninga tänava põhikoolist, juhendaja Anu Päit, Krislin Ignatjev Paikuse huvikoolist, juhendaja Monika Vaher, ja Pille-Riin Jaaniste Jõõpre põhikoolist, juhendaja Ülle Vares.

Vanemas vanuseastmes reastus esikolmik nii: Eke-Martin Paas Vanalinna põhikoolist, juhendaja Sirje Semenov, Vanessa Vihm Jõõpre põhikoolist, juhendaja Ivi Sutt, ja Laura Lelov Ülejõe gümnaasiumist, juhendaja Maret Hansalu.

Laste joonistuste näitus maavalitsuse trepigaleriis avatakse reedel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles