Internetis lobisedes peab sõnu valima

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Väga oluline on meeles pidada, et kui te pole kindel, kas informatsioon, mida levitate kellegi kohta, on õige või mitte, siis soovitan tungivalt seda mitte jagada,” rõhutas veebipolitsenik Maarja Punak.
“Väga oluline on meeles pidada, et kui te pole kindel, kas informatsioon, mida levitate kellegi kohta, on õige või mitte, siis soovitan tungivalt seda mitte jagada,” rõhutas veebipolitsenik Maarja Punak. Foto: Andres Haabu

Internetti enda kohta andmete sisestamisel tuleks olla ettevaatlik ja alati valmis selleks, et info taasavaldatakse mujalgi. Teisalt avastavad inimesed tihti internetist enda kohta jutte ja pilte, mida nad seal sugugi näha ei soovi.

Näiteks sagenesid külas vargused ja Mari kirjutas oma blogis, et ju see Ants varastab, kuidas ta muidu uue auto osta sai, või kui Malle hulkumas käiv kassi lonkavana koju tuli, postitas naine oma Facebooki kontole, et kindlasti Jaan lõi, sest see sadist alati ähvardab, kui kass ta hoovis sirtsutamas käib.

Aeg-ajalt tundub, et igaühel on vabadus kirjutada internetis, mida arvab ja Antsudel ja Jaanidel polegi suurt midagi enda kaitseks ette võtta. Ometi saab nii laimu kui teie teadmata üles pandud piltide vastu üht-teist teha. Tõsi, see ei pruugi lihtne olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles