Pärnakad üritavad “Eesti laulu” võitu

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Täna õhtul selgub Tallinna Nokia kontserdimajas võistluse “Eesti laul 2013” võitja, kümne finalisti seast leiab tänavuse “Superstaari” saate võitnud pärnaka Rasmus Rändvee oma bändiga Facelift Deer ja Kilingi-Nõmmest pärit Liisi Koiksoni (pildil) kollektiiviga Söörömöö.

Pärnumaalased astuvad tänases finaalis üles teineteise järel. Juba teisena esitavad Immi kirjutatud loo “Üle vee” Koikson ja kollektiiv Söörömöö. Pärast neid rokivad aga laval Rändvee ja Facelift Deer Rändvee, Paal Pilleri ja Karl Kallase kirjutatud palaga “Dance”.

Võistluslugude esialgne paremusjärjestus selgitatakse välja žürii- ja publikuhääletuse kombinatsioonina. Pärast rahva- ja žüriihääletuse punktide liitmist lähevad kaks enim punkte saanud laulu uuesti hääletusele, milles osaleb ainult publik. Seega valib kahe viimase loo seast “Eesti laulu” võitja rahvas.

Kahes poolfinaalis žürii hulka kuulunud Valner Valme arvates on finaali jõudnute nimekiri mõnevõrra üllatav. “Praeguseks on laulud juba kõigile pähe kulunud ning määravaks saab olek ja esinemine. Külma närvi ja särtsu artistidele,“ soovis Valme.

Samuti poolfinaalides artiste hinnanud Olav Osolini sõnade järgi on lõppvõistluse žürii liikmed lugudega ilmselt hästi tuttavad ja eelistused välja kujunenud. “Edasine sõltub artistide veenvusest ja oskusest oma lugu laval ette kanda,” rääkis Osolin ERRile. “Eks lõppmulje kujunebki sellest, kuidas varasemast tuntud lugu elavas ettekandes mõjub.”

„Eesti laul 2013“ produtsendi Heidy Purga arvates on rahva arvamust väga raske ennustada. “Varasemad aastad on näidanud, et nii-öelda kindlad võitjad ei ole sugugi alati eesotsas lõpetanud,” märkis Purga. “Võidu võtab ikka see, kes just sel päeval hästi esineb ja publiku ning televaatajate poolehoiu pälvib.”

“Eesti laulu” finaalis pakutakse televaatajale peale muusika teravat nalja. Traditsioonilistes vaheklippides kõdistavad vaataja huumorisoont Mait Malmsten ja Jan Uuspõld, kes uurivad, mida eri rahvuste esindajad eestlastest arvavad.

ETV meelelahutustoimetuse juhataja Mart Normeti teatel on sketšide tekstide autor Andrus Kivirähk, kelle looming on paljus keskendunud just Eestile ja eestlastele.

“Vaheklippide pealkiri on “Welcome to Estonia ehk mida nad meist arvavad” ning neist saame teada, mis mulje jätab Eesti ja eestlane näiteks venelasele, soomlasele või grusiinile,” selgitas Normet.

“Eesti laulu” finaalkontsert jõuab täna õhtul vaatajani otseülekandes ETV esimesel kanalil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles