Pärnakad tõid „Koolitantsult“ kolm auhinda

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jannne Ristimetsa tantsulapsed võitsid "Koolitantsul" Eesti-teemalise tantsuga laureaaditiitli.
Jannne Ristimetsa tantsulapsed võitsid "Koolitantsul" Eesti-teemalise tantsuga laureaaditiitli. Foto: Egon Tintse

Laupäeval ja pühapäeval toimus Tallinnas Salme kultuurikeskuses festivali „Koolitants“ finaal, kus Pärnu tantsulapsed võitsid ühe laureaaditiitli ja kaks nende tantsu oli nominentide hulgas.

Eesti-teemaliste tantsude 4.–6. klasside arvestuses võitis festivali laureaaditiitli Janne Ristimetsa tantsustuudio "Tšikiriki" (juhendaja Janne Ristimets).

Praegu kodus väikest last kasvatava Ristimetsa sõnutsi on tema tantsulapsed harjunud sellega, et osaletakse “Koolitantsul” ja nii võiduka lõpuni mindigi. “Ega me võitu ei oodanud,” oli Ristimets tagasihoidlik.

Eelmisel aastal said Ristimetsa tantsulapsed “Koolitantsul” koguni kaks laureaaditiitlit. “Varem on meil hästi läinud lastetantsudega, sel korral aga Eesti-teemalise tantsuga,” lisas ta.

Nominentide ehk siis kolme parema hulka jõudsid Pärnus tegutseva tantsukooli WAF Dance kaks etteastet.

Show-tantsu 4.–6. klasside arvestuses nimetati nominendiks tants "Koidukuma" ja tänavatantsu samavanuste esinejate arvestuses "Do-re-mi". Mõlema tantsutrupi juhendaja oli tantsukooli WAF Dance direktor ja tantsuõpetaja Meeli Pärna.

Tantsus „Do-re-mi“ kaasa löönud Richard-Mattias Prints pälvis Camp Of Hip Hop eripreemia.

Pärna oli oma õpilaste esinemisega rahul. „Arvestades, et osal lastel algas päev hommikul kell 7 ja lõppes õhtul kell 11, siis olid nad väga tublid,“ kiitis ta. Samuti hindas ta festivali taset jätkuvalt kõrgeks.

Kokku esitati „Koolitantsu“ kahepäevases finaalis 91 parimat tantsu, mis valiti välja enam kui 600 tantsu seast.

Pärnu maakonnast jõudis finaali neli tantsukooli tosina tantsu ja 127 esitajaga. Gabriele moe- ja tantsukool pääses sinna kolme, Janne Ristimetsa tantsustuudio ühe, Laine Mägi tantsukool nelja ja tantsukool WAF Dance samuti nelja tantsuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles