Noored võistlevad homme vanapaberi kogumises

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanapaber. Foto on illustreeriv.
Vanapaber. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Homme kell 10 stardib Pärnus Munamäe pargis võistlus “Vanapaber pole praht”. Päeva jooksul on võistkondade eesmärk tuua kogumispunkti võimalikult palju vanapaberit, parimaid auhinnatakse.


Marian Vares Pärnumaa noorte liidust rääkis, et eilseks oli võistlusele registreerunud viis võistkonda: neli Koongast ja üks Jõõprest. Varese sõnutsi on see tavapärane, et maakonna koolide õpilased osalevad võistlusel linnanoortest aktiivsemalt, kogudes vanapaberit aasta läbi nii kodust kui tuttavatelt ja toimetades selle ettenähtud ajal kogumispunkti.



“Olen kuulnud, et võistkonnad plaanivad tuua paberit veoautode kaupa,” vastas Vares küsimusele, kui palju paberit loodetakse koguda.



“Vanapaber pole praht” algab kell 10 ja kestab kella18ni. Selle aja jooksul on võistkondadel võimalus Munamäe parki tuua vanapaber, mis kaalutakse, ja tulemustest moodustatakse pingerida. Esikolmikule on välja pandud auhinnad.



Vanapaberit võivad homme Munamäele tuua kõik teisedki, kes soovivad näiteks koju kogunenud ajalehtedest lahti saada. Paber peab olema sorditud ja kuiv.



Nelja- kuni kuueliikmelised võistkonnad saavad end registreerida homme kella 10ni e-posti aadressil marian.vares@gmail.com.



Kampaania “Vanapaber pole praht” toimub Pärnumaa noorte liidu, Rahvaliidu noorte ja osaühingu Paikre koostöös. Varasematel aastatel on päevaga kogutud 10-15 tonni vanapaberit, mis läheb töötlemisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles