Suvepealinna tiitel saabub Pärnusse patrull-laeval Ristna

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti mereväe patrull-laev "Ristna" (vasakul).
Eesti mereväe patrull-laev "Ristna" (vasakul). Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Reedel, 21. juunil kell 8.04 algab kalendri järgi ametlikult suvi ja Pärnu saab taas suvepealinna tiitli. Pealinna tiitel saabub Pärnusse mööda veeteed.

Tunnistuse, mis kinnitab Pärnu saamist suvepealinnaks, annab Tallinna linnasekretär Toomas Sepp täna pärastlõunal üle Tallinnas Miinisadamas mereväe patrull-laeva Ristna esindajatele, mis toimetab tunnistuse 21. juuniks Pärnusse. Meresadamas võtavad tunnistuse oma valvsa silma alla hoiule mereväe vanemleitnant Tarmo Kalme ja kaitseliitlane Jaanus Matso, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Anu Juurma-Saks.

Suvepealinna tiitli pidulik üleandmine leiab aset 21. juuni õhtul kesklinna kail ja Pärnu jõe akvatooriumil. Tseremoonia algab Muinastule regati stardiga.

Suvepealinna tiitli annab Pärnule üle Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Toimuvad sõnavõtud. Kohal on kevadpealinna Türi ja talvepealinna Otepää esindajadki.

Suve avamise tseremooniasse on põimitud nii muusikat kui sporti. Jõel on veeatraktsioonid ja jahtide paraad. Esmakordselt saab Pärnu jõel näha Eesti ainsa hõljuklauduri esinemist. Üles astuvad Pärnu poistekoor, Ivo Linna ja Anti Kammiste ja Tallinna kingitusena suvepealinnale ansambel Põhja-Tallinn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles