Öömüügid ajasid kauplused umbe

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed seisid pikalt Maxima koridoris järjekorras, et poodi soodushinnaga ostlema pääseda.
Inimesed seisid pikalt Maxima koridoris järjekorras, et poodi soodushinnaga ostlema pääseda. Foto: Ants Liigus

Pärnus esimese tegutsemisaasta täitumist tähistav Maxima hüpermarket oli ööl vastu laupäeva avatud kella neljani hommikul.


Päev hiljem korraldas öömüügi Kaubamajakas, mõlemad ettevõtmised olid pärnakate seas väga menukad.



Suured soodustused meelitasid Pärnus Riia maanteel asuvasse Maxima hüpermarketisse nii palju rahvast, et sissepääsujärjekorras tuli pikalt oodata ning parkimiskohti nappis.



Pood pakkus südaööst kella neljani kogu tööstuskaupa 40protsendise allahindlusega.



Kohalviibinute jutu järgi tuli kauba eest tasumiseks seista sadadest inimestest koosnevas sabas kuni poolteist tundi. Omajagu aega võttis kauplusesse pääsemine, uudistajate rivi ulatus poe välisukseni.



Maxima teenis kahjumi


Konkurentsitult kuumim kaup oli tualettpaber, millele järgnesid mähkmed, kodukeemia ja pesupulber. Nutikamad valisid soovitud kauba välja enne keskööd ja jalutasid poes ostudega ringi kesköö saabumise ja sooduspakkumiste kehtima hakkamiseni.



Juba enne südaööd oli raskusi Maxima parklas parkimiskoha leidmisega. Öine soodusmüük häiris liiklust Riia maanteelgi, sest kauplusesse suunduvad ja parem- või vasakpööret ootavad autojuhid moodustasid valgusfooride taga troppe.



Maxima pressiesindaja Erkki Erilaid ütles, et sünnipäeva soodusmüük kulges üle ootuste hästi ja ostjaid jagus loodetust rohkem.



"Müüsime 12 alust mähkmeid, mitte ühtegi pakki ei jäänud järele. Televiisorid osteti viimseni ära, motorollerid ja ATVd läksid hästi kaubaks," loetles pressiesindaja.



Erilaid kinnitas, et soodusööl töötas pood kõva miinusega ja tänu suurele allahindlusele kasumit ei teeninud. "Tegime pärnakatele päris hinnalise kingituse," nentis ta.



Nüüd peab Maxima analüüsima, mis kampaania neile maksma läks ja kas sedavõrd ulatuslikku allahindlust on edaspidi otstarbekas korraldada.



Sarnaselt Maxima hüpermarketi ostuööga korraldas Kaubamajakas järgmisel õhtul öömüügi, mil keskuse kauplused pakkusid tooteid soodushinnaga.



Kaubamajakas oli avatud tavapärasest neli tundi kauem ja ostujanus uudistajaid jagus kõigisse poodidesse. Uksed suleti tund pärast südaööd.



Purustas külastajarekordid


Kaubamajaka turundusjuhi Annely Kevade teatel purustas öömüük kõik senised kliendirekordid.



"Keskust külastas sellel päeval 16 402 inimest. See on 13 protsenti suurem mullu detsembris toimunud esimese öömüügi külastatavusest," ütles Kevade. "Öömüügitundidel käis Kaubamajakas ligi 40 protsenti päeva klientidest."



Turundusjuhi sõnutsi ei olnud kindlat kaubagruppi, mis ostlejate seas oleks enim huvi äratanud. Kaubaks läks kõik hea hinnaga pakutu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles