Galerii: SEBE uusi busse uudistas sadakond pärnakat

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Bussifirma SEBE tutvustas täna Pärnu kesklinnas Martensi väljakul oma uusi Scania Irizar i6 tüüpi busse, millega saab juba sellest laupäevast sõita ka Pärnu-Tallinn liinil. Üritusele kogunes hulga igas vanuses rahvast, kes said uusi busse uudistada nii seest kui väljast.

SEBE juhatuse esimehe Kuldar Väärsi sõnade kohaselt pidi bussifirma tooma algselt Pärnusse küll kuus bussi, kuid Martensi väljakule ei mahtunud neid lihtsalt rohkem kui kolm.

Väärsi rääkis üritusele tulnud rahvale, et SEBE üritab näidata kuidas on bussides pakutav töökeskkond ja meelelahutus tõsiseks alternatiiviks autotranspordile.

Uutes luksuslikes bussides on personaalsed multimeedialahendused ja 4G internet. Multimeediaekraanilt saab vaadata kolme Eesti telekanalit, tasuta filme, kuulata muusikat ja mängida arvutimängegi.

SEBE sõlmis täna Tallinnas koostöölepingu rahvusooperiga Estonia. Lepingu kohaselt saavad juba lähitulevikus multimeediaekraanidel nähtavaks Estonia eelmise aasta etenduste salvestused.

56 kohalised bussid on 15 meetrit pikad ja sealjuures on istmete vahe 85 sentimeetrit ehk istuma pääseb väga mugavalt.

Nii said kõik huvilised busside võimalusi kohapeal ka omal käel proovida.

Veel ühe uudisena näitas SEBE oma tuliuut ratastoolibussi. Bussi tagaosas on kolmas luuk, mille juurde pääseb maast tõstukiga. Tõstukit proovis kohe ka samas üks puudega inimene.

Tõstuk kannab kuni 300 kg raskust. Bussis on ratastooli jaoks ette nähtud spetsiaalne koht, kuhu ratastool sõidu ajaks kinnitatakse.

Väärsi seletusel on ratastoolibusse SEBEl kokku juba viis, kuid igapäevaselt need Pärnu ja Tallinna vahel sõitma ei hakka.

"Kui puudega inimene soovib pääseda ratastooliga bussi, peab ta meid teavitama vähemalt 36 tundi ette ja suuname siis vajalikul ajal ratastoolibussi soovitavale liinile, kasvõi siis Pärnu-Tallinn marsruudile," selgitas Väärsi.

SEBE ürituse lõpetas Pärnus kohaliku bändi Sibyl Vane'i kontsert.

Kokku tutvustab SEBE oma uusi busse neljas linnas. Kui täna väisas firma Tallinna ja Pärnut, siis reedel ollakse Jõhvis ja Narvas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles