Huvilisi oodatakse päästekomandodesse

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu komando päästeautod.
Pärnu komando päästeautod. Foto: Urmas Luik

Päästeamet korraldab neljapäevast laupäevani riiklikes ja vabatahtlikes päästekomandodes üle Eesti avatud uste päevad, kus huvilised saavad tutvuda päästjate töö köögipoolega ja õppida ohutut käitumist.

Päästeameti sisekommunikatsiooni eksperdi Martin Eeki sõnade kohaselt tutvustavad päästjad organiseeritud tuletõrje 94. aastapäeva puhul toimuvatel avatud uste päevadel oma 24tunniste vahetustega tööd, päästetehnikat ja -varustust, annavad ülevaate tule ja veega seotud ohtudest ning õpetavad õiget käitumist tulekahjude korral.

Päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Indrek Intsu teatel on otsesuhtlus päästjatega üks tõhusamaid ennetustegevusi. „Kui ikka iga päev õnnetusi lahendav päästja paneb sulle südamele, et enne küttehooaega tuleb küttekolded korda teha, siis see jääb hästi meelde,“ tõi Ints näite.

Päästekomandodesse on uudistama oodatud huvilised nii üksi, perega kui gruppides.

Kõik riiklikud komandod on avatud neljapäeval-reedel ja Pärnu päästekomando lisaks laupäeval. Täpset informatsiooni päästekomandode lahtioleku ja ekskursiooniaegade kohta saab päästeameti kodulehelt internetis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles