Pärnakad õpivad agaralt internetti kasutama

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Teiss.

Sel nädalal Pärnus Rüütli platsil koolitusboksis soovijatele interneti ja e-teenuste kasutamist nõustanud “Ole kaasas” projekt on olnud menukas, ühtekokku on interneti võimalustega end paremini kurssi viinud ligi 600 inimest.



“Ole kaasas” klassikoolituste projektijuhi Signe Tederi ütlust mööda tunnevad pärnakad arvutikasutuse õppimise vastu suurt huvi, iga kord, kui sellealast infot jagatakse, on huvilisi palju. Esmaspäevast tänaseni iga päev 10-18 avatud koolitusboksis on kogu aeg tegevust.



Mobiilses koolitusboksis pakutakse tasuta lühikoolitusi, kus kliendi nõustamiseks kulub 15-20 minutit. Lühikoolituste kõrval pakub “Ole kaasas” tasuta klassikoolitusi, mis kestavad neli tundi ja on õige põhjalikud.



Pärnus ja Pärnumaal toimuvad klassikoolitused üldhariduskoolides. “Ole kaasas” klassikoolituste projektijuhi Signe Tederi ütlust mööda on siinsed koolid väga aktiivsed ja valmis ettevõtmises kaasa lööma, pakkudes huvilistele koolitusteks oma klassiruume. Agarad õppijad on õpetajad ise, kuid oodatud on nii õpilased kui igas vanuses õpihimulised.      



Kuni augusti lõpuni toimuvad klassikoolitused Pärnus Koidula, Raeküla, Hansa- ja täiskasvanute gümnaasiumis, Vanalinna põhikoolis, Pärnumaal Sindi ja Kilingi-Nõmme gümnaasiumis, Häädemeeste keskkoolis, Paikuse ja Koonga põhikoolis.


Koolitused on tasuta, peale selle pakutakse koolituse läbinutele soodsa hinnaga arvuteid ja internetiühendust.



“Ole kaasas” raames jagatakse arvuti ja interneti algkoolitust ning ID-kaardi, mobiil-ID ja e-teenuste koolitust. Eesmärk on jagada arvutialast alg- ja täiendõpet 100 000 inimesele ja tuua järgneva kolme aasta jooksul internetti kasutama veel 50 000 peret.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles