Wendre omanik paneb Pärnus voodivabriku tööle

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Wendre rootsieestlasest omanik Peter Hunt avab Pärnu linavabriku endistes hoonetes voodivabriku.
AS Wendre rootsieestlasest omanik Peter Hunt avab Pärnu linavabriku endistes hoonetes voodivabriku. Foto: Urmas Luik

Pärnu endises linavabrikus hakatakse sügisel välivoodeid tootma, sellega annab väliseestlase Peter Hunti firma Trading House Scandinavia tööd poolesajale inimesele, teatas ERRi uudistesaade „Aktuaalne kaamera“.


Euroopa suuremate vooditekstiili tootjate hulka kuuluva Wendre omanik Peter Hunt hoidis mitu kuud saladuses, mida linakombinaadi endistes hoonetes tootma hakatakse. Nüüd on teada, et juunis asutatud osaühing Stram teeb Pärnusse voodivabriku, vahendas "Aktuaalne kaamera".



Hundi sõnul osteti aasta alguses Lätis voodeid tootev firma. "Plaan on, et tuua see firma Pärnusse ja käivitada tootmine siin," selgitas ettevõtte omanik.



Hunt märkis, et ettevõte toodab voodeid suurtes kogustes, mis müüakse üle terve maailma nii Ameerikas kui Euroopas, Venemaal ja Aasias. "Ja mõte on kasvatada see firma vähemalt topelt suureks läbi meie müügisüsteemi ja klientide," lisas Hunt. Ta selgitas, et Lätis asuti rendipinnal, Pärnus aga on Wendre ja uus tehas lähestikku ning see annab kokkuhoidu logistikas.



Strami juhatuse liikme Marko Kokla sõnade järgi hakatakse tootmist Lätist üle tooma augusti teises pooles.



"Arvatavasti septembri esimestel päevadel võib näha esimesi tooteid. Alustasime 1. juulil ja praegu on tööl viis inimest. Protsess käib, nii et kokku püüame 50 töötajat augusti lõpuks tööle võtta. Loodame septembris hakata kasvatama ja lisada teise vahetuse ning see kasv võib olla küllaltki äkiline," selgitas Kokla.



Voodeid, mida Pärnus tootma hakatakse, võib juba Wendre vabrikupoes näha. Aga Wendregi kavatseb linavabriku hoonetesse laieneda.



"Plaanime siin hakata tegema teistsuguseid tooteid, kui seni oleme tootnud. Ja mis on selle asja juures eriti hea - ühe suure kliendina sellele tootegrupile näeme tulevast metallmööblitehast siin," selgitas Wendre juhatuse liige Vahur Roosaar.



Nimelt saavad Stramis valmistatud voodid Wendre madratsid. Enne järgmist aastat Wendre siiski linavabriku kinnistul toimetama ei hakka, sest kõik sammud tahetakse hoolikalt ette valmistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles