Pärnu teeb abivajajate tõttu eelarve ümber

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnavolikogu hakkab abi vajavate inimeste arvu suurenemise tõttu homme linnaeelarvet ümber tegema, eelarve maht jääb siiski samaks.


“Kehtiv toimetulekupiir võimaldab abivajaval perel osta hädapärase toidu, kuid muude esmavajalike kulude katmiseks toimetulekutoetusest ei piisa,” kirjutatakse eelnõu seletuskirjas. “Seepärast on linn juba aastaid maksnud oma eelarvest ühekordseid toetusi nendele toimetulekutoetust saavatele peredele, kus lisakulutused on eluliselt vajalikud. Suurem osa ühekordsetest toetustest on kulunud eluks hädavajalike ravimite või abivahendite kompenseerimiseks, matusekulude katteks, küttepuude ostuks jms.”



Selle aasta eelarvesse oli linn hädavajalike kulutuste katteks ühekordseteks toetusteks kavandanud 450 000 krooni. Eelarvet muutes lisatakse sellele pea 400 000 krooni.


Kooli- ja lasteaiatoidutoetust ning supiköögi rahasummat tõstetakse rohkem kui poole võrra. Suurenevad ravikindlustuseta isikute ravikulud, invatakso raha.



Lisakulude katteallikaks on eelarve projektis osakonna muud kulud, sealhulgas sotsiaaltoetuste maksmise või sotsiaalteenuste osutamise korraldamisega seotud kulud. Samuti hoitakse kokku hooldus- ja põetustoetuste arvelt, paigutades vanureid maakonna vanadekodude ja Pärnu hooldushaigla asemel Tammiste hooldekodusse.



Vähenevad sotsiaalosakonna valitsemiskulud ja pereabikeskuse lepingulised tasud.


Mais tehtud Luule tänava ehitus maksis plaanitud viie miljoni asemel kolm miljonit krooni. Säästetud kahe miljoni eest tahab linn maksta Aida ja Põhja tänava ehitajale.



Eelarve muutmiseks peab linnavolikogu lugema seda kaks korda. Peale eelarve ümbertegemise arutab volikogu linnavalitsusele loa andmist rannavalve ja linna haljastuse hoolduse riigihanke korraldamiseks. Mõlema kohta tahab linnavalitsus sõlmida kolmeaastase lepingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles