Rakveres allkirjastati koolirahuleping

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakveres kuulutati kümnendat korda välja üle-eestiline koolirahu, lepingu allkirjastasid Eesti õpilasesinduste liidu juhatuse esimees Sille Lukk ning haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas.
Rakveres kuulutati kümnendat korda välja üle-eestiline koolirahu, lepingu allkirjastasid Eesti õpilasesinduste liidu juhatuse esimees Sille Lukk ning haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eile kell 14 kuulutati Rakveres kümnendat korda välja üle-eestiline koolirahu, lepingu allkirjastasid Eesti õpilasesinduste liidu juhatuse esimees Sille Lukk ning haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas.


Rakvere linnavalitsuse haridusspetsialisti Merike Kuuse teatel kannab algav õppeaasta sõnumit, et koos on hea ja ühiselt saame koolielu meeldivaks muuta.



“See on iga-aastaseks meeldetuletuseks, et turvaline ja sõbralik koolikeskkond tekib õpilaste, õpetajate, koolijuhtide ja lapsevanemate ning koolieluga seotud eri huvigruppide omavahelises koostöös,” sõnas Kuuse.



Koolirahu programmis osaleb aktiivselt 61 üldhariduskooli. Tavakohased üritused on plakatikonkurss ja koolirahu kuulutamise tseremoonia.



Tänavuse koolirahu plakatikonkursi “Koos on hea” võitjaks tuli Tääksi põhikooli 5. klass. Nende loovtööst tehti koolirahu väljakuulutamise reklaamplakat.



Õpilasesinduste liidu juhatuse esimees Sille Lukk ja minister Tõnis Lukas lugesid ette ja allkirjastasid koolirahulepingu, kus tunnustatakse märkamist, üksteise kuulamist ja tunnustamist, sallivust, kokkuhoidmist, vägivallast ja meelemürkidest hoidumist ning armastust õppimise ja õpetamise vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles