Advokaat taotleb ratturite surnuks sõitja vabastamist

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5. septembril hukkus Pärnu linna piiril narkojoobes juhi süül toimunud liiklusõnnetuses kaks jalgratturit.
5. septembril hukkus Pärnu linna piiril narkojoobes juhi süül toimunud liiklusõnnetuses kaks jalgratturit. Foto: Ants Liigus

Septembri alguses Pärnu lähedal kaks jalgratturit surnuks sõitnud võrkpallur Janel Raapi advokaat vaidlustab tema vahistamise Tallinna ringkonnakohtus.


Vandeadvokaat Andres Simson ütles ERRi uudisteportaalile, et ta on kaebuse koostanud ning esitab selle veel täna maakohtule, kust see saadetakse edasi ringkonnakohtusse.



"Taotlen Raapi vahi alt vabastamist, sest leian, et tema vahistamine ei ole põhjendatud," märkis Simson.



Traagiliste tagajärgedega liiklusõnnetus juhtus 5. septembril kell 17.51 Tallinna-Ikla-Pärnu maantee 135. kilomeetril, kus 25aastase Raapi juhitud Toyota Yaris kaldus vastassuunavööndisse ja sõitis otsa teeveerel sõitnud ratturitele. Jalgrattamatkalt naasnud abielupaar Elise (24) ja Ragnar (26) surid õnnetuses saadud vigastustesse haiglas.



Lääne ringkonnaprokuratuuri teatel tuvastas ekspertiis Raapi organismist narkoaine GHB tarvitamise jälgi ja 9. septembril mees vahistati.



Lääne ringkonnaprokurör Kristine Tamm esitas Raapile kahtlustuse karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb ettevaatamatusest liiklusõnnetuse põhjustamist, millega kaasnes kahe inimese surm. Karistusseadustik näeb sellises kuriteos süüdimõistmisel ette ühe- kuni viieaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles