Andres Siplane: Kivimägi võit oli ainult reaktsioon Viisitammele

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Siplane.
Andres Siplane. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees
Milliseid emotsioone tekitas valimistulemus?

Andres Siplane, Erakond Eestimaa Rohelised:

“Meil nagunii oli neid kandideerijaid nii vähe, et see on ka juba halb platvorm, millelt startida. Kui oleksime natuke aktiivsemalt kampaaniat teinud, siis võib-olla mingisuguse komakoha oleksime saanud juurde. Aga Pärnus oli vääramatu Kivimägi võit. Ja üldse oli siin hästi palju valimisliite ja kõik see lahustas suppi. Kui pilti objektiivselt vaadata, on rohelised saanud volikogudesse ainult kümnes omavalitsuses, seetõttu ma ei tunne, et oleks suur ülekohus toimunud. Selline on lihtsalt elu.


Kivimägi asja juures häirib mind aga esteetilistel kaalutlustel see, et tegemist on ainult reaktsiooniga Viisitammele. Maailm võiks olla selline, kus asjad sünnivad mingite uute, positiivsete ja loovate sündmuste najal, mitte selle najal, et kellelegi pasunasse anda. See on natukene kurb ja madal. Aga mida külvad, seda lõikad.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles