Baltimaade noored vaatlevad Pärnumaal eakaaslaste tegemisi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla Vanakooli keskus.
Raeküla Vanakooli keskus. Foto: Urmas Luik

Täna teist päeva on 46 Balti riikide noort Pärnumaal, et koostöökava “Noored vaatlevad raames saada osa siinsete noorte elust, ettevõtmises löövad kaasa Pärnu Raeküla linnaosa noorteaktiivi liikmed.



Pärnu noorteaktiiv ja Kuressaare linna noortekogu vaatlesid koos Leedu ja Läti külalistega eile noortele mõeldud tegevusi Kablis, Soometsas, Tahkurannas. Päeva lõpuks käidi Pärnu noorte vabaajakeskuses, rääkis Raeküla seltsi arendusspetsialist Piia Karro.



Täna seisavad ees kohtumine Pärnu linnavalitsuse ja linnavalitsuse noortekogu esindajatega, Pärnu spordihalli ning Sindi ja Raeküla Vanakooli keskuse avatud noortekeskuste külastamine.



Raeküla Vanakooli keskuses tegutseb alates 2008. aasta veebruarist avatud noortekeskus. Selle aasta veebruaris käivitus rahvusvaheline Eesti-Leedu-Läti noorte koostööprojekt “Observed by Youth” (“Noored vaatlevad”), mille eesmärk on noorte ja eri tasandil poliitikute/otsutajate lähendamine, teineteisemõistmine ja noorte ärgitamine kaasa rääkima kohalikul, riiklikul ja üleeuroopalisel tasandil. Eesti esindajatena võtavad projektist osad Raeküla noorte aktiivi ja Kuressaare linna noortekogu liikmed, kokku 23 noort.



Projekti järgmise tegevusena külastavad Pärnu ja Kuressaare noored 26. oktoobril riigikogu.



Projekti elluviimist toetab vabaühenduste fond, mida rahastavad Norra, Island ja Lichtenstein Avatud Eesti fondi vahendusel ning Euroopa Liidu programm “Euroopa noored”.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles