Pärnus hakkas tööle metallmööblitehas

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vooditekstiili tootja Wendrega samasse kontserni kuuluva tehase toodang.
Vooditekstiili tootja Wendrega samasse kontserni kuuluva tehase toodang. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnus käivitati metallmööblit tootev tehas, mille kolmelt liinilt tuleb kuni 1500 välivoodit päevas.


Tehas asub endise linakombinaadi hoonetes, sest linatöötelmist Pärnus enam ei toimu ja vabriku iirlastest omanikud müüsid kinnistu juba kevadel Rootsist pärit eestlasele Peeter Hundile, kes hoidis pikka aega saladuses, mis plaanid tal hoonetega on, vahendasid ERRi raadiouudised.

Nüüd käib metallmööblitehases juba tõsine töö. Firma ligi 70 töötajast võeti viimased viis täna ning lähikuudel töötajaskonna kasvu ette näha ei ole. Tehase juhataja Marko Kokla rääkis, et töötajaid valiti ligi 900 kandidaadi hulgast.

Kokla möönis, et tootmise algus viibis mitmel põhjusel. Nüüd aga hakkab toodang minema nii Skandinaaviasse, Lõuna-Euroopasse ja kaugemalegi. Tehase ületoomisel Lätist Eestisse oli Kokla sõnul kaks põhjust. "Üks oli logistiline eelis, kuna me toimetame koos sõsarettevõttega ning kliendibaas on sama. Teiseks, me oleme oma tootmiskorraldust palju muutnud."

Vooditekstiili tootja Wendrega samasse kontserni kuuluva tehase kolme liini pealt tuleb päevas 1000-1500 voodit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles