Politsei asus koos noortega koolivägivalla vastu võitlema

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu politsei viis koostöös Nukufilmi lastestuudioga läbi koolivägivalda tauniva töötoa noorukitele.
Pärnu politsei viis koostöös Nukufilmi lastestuudioga läbi koolivägivalda tauniva töötoa noorukitele. Foto: Politsei

Lääne politseiprefektuur korraldas koostöös MTÜ Nukufilmi Lastestuudioga Pärnumaal kaheosalise koolivägivalda tauniva töötoa noorukitele, samalaadsed töötoad toimuvad Läänemaal ja Järvamaal.


Oktoobri lõpul ja novembri algul toimunud töötubade üks osa oli loengu vormis ning teine seisnes selles, et osalejad valmistasid temaatilisi animatsiooniklippe, teatas Lääne prefektuur.



Teema on aktuaalne, sest Soomes toimunud kaks järjestikust koolitulistamist näitavad, et koolis toimuv vägivald on jõudmas uuele ja hirmutavale tasemele.



Lääne politseiprefektuuri preventsiooni- ja patrullitalituse vanemspetsialist ja projekti juht Kristi Kais tõi välja selle, et kui inimenene ei oska negatiivseid kogemusi ja elamusi sõnadesse panna, jäävad need inimese sisse ringlema raske "koormana", mis mingil hetkel leiab väljundi. Ta selgitas, et animaklippide valmistamine on teraapilist protsessi pakkuv eneseteostus ja väljendusviis, mis aitab noortel vägivallatult end välja elada.



Projektijuhi sõnul oli projekti üks eesmärk saada noortelt endilt ideid ja mõtteid koolivägivalla ärahoidmiseks. „Tihti on nii, et spetsialstide öeldu jääb õpilastele kaugeks, kui aga sama sõnumit annab edasi eakaaslane, on mõju tõenäolisem,“ lisas Kais.



Töötubades valminud parimad animafilmid võetakse kasutusele politsei ennetustegevuses vägivalla vastu võitlemisel ja võimaluse korral soovib MTÜ Nukufilmi Lastestuudio levitada neid välismaistel festivalidel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles