Tuuleenergia teemaplaneeringu hankele tuli neli taotlust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Lääne-Eesti maakondade tuuleenergeetika teemaplaneeringu koostamise riigihankel osalemiseks laekus tähtajaks neli taotlust.


Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Mika Männik ütles BNSile, et taotlusi tuli küll neli, kuid huvi hanke vastu oli tegelikult suurem.



Tema sõnul oli huvilisi näiteks ka Indiast ja Hispaaniast, kust hankel osalemiseks siiski taotlusi ei laekunud.



Männiku sõnade järgi on tegemist võistleva dialoogiga hankemenetlusega. Riigihangete komisjoni istung hankele esitatud taotluste hindamiseks toimub järgmisel kolmapäeval Läänemaal Lihulas, hankele kvalifitseerunud pakkujad selguvad kolmapäeva õhtuks.



Hanke eesmärk on koostada Saare-, Hiiu-, Lääne- ja Pärnumaa territooriumide kohta maakonna planeeringu tuuleenergeetika teemaplaneering koos keskkonnamõjude strateegilise hindamisega.



Teemaplaneeringu kehtestamisel selguvad potentsiaalsed alad, kuhu on võimalik tuuleparke ja nende võrku ühendamiseks vajalikke ülekandeliine reaalselt ehitada. Ülekandeliinide planeerimisel arvestatakse võimalike meretuuleparkide rajamisega ning nende põhivõrku ühendamisega.



Saare, Hiiu, Pärnu ja Lääne maavalitsus otsustasid ühise tuuleenergeetika teemaplaneeringu algatamise septembri lõpus.



Hankelepingu kavandatav alguskuupäev on 15. detsember, planeering peaks valmima hiljemalt 2011. aasta 28. veebruariks.



Hankes eeldatakse planeeringu maksumuseks ilma käibemaksuta 2,2 miljonit krooni. Hanke rahastamiseks kasutatakse ka välisabi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles