Pärnumaa teabeliin lõpetas reisid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa teabeliini logo.
Pärnumaa teabeliini logo. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnumaa teabeliini buss tegi laupäeval viimase, 24. reisi Häädemeeste valla küladesse, koolitaja oli Kätlin Kuusemäe ja GoBusi rooli keeras Aadi Käärats.


SA Pärnu Vabahariduskeskus algatas Jana Tringi ja Malle Jürgensi mõttele tuginedes teabeliinide projekti eesmärgiga koolitada kohalike volikogude valimiste eel kodanikke, avardada nende teadmisi riigikorraldusest, tutvustada maakonda ning leevendada ühistranspordi kasutamise võimalusi sõiduks maalt linna ja tagasi.



Tasuta teabe- ja koolitusbussi kohta aitasid kohalike elanike hulgas agaralt teavet levitada valla- ja kodulehtede vahendusel Häädemeeste, Halinga ja Saarde vallavalitsus, millele projektitoimkond on toetava suhtumise eest tänulik.



Mahukat, 13. juunil alanud ja laupäeviti maakonna eri suundades sõitnud Pärnumaa teabeliinide projekti toetas ligi poole miljoni krooniga Kodanikuühiskonna Sihtkapital.



Avareis viis Varbla valda Muristesse. Sinna kui vaid nelja püsielanikuga külla sõitis teabeliinide bussi kui kodanikuühiskonna algatusega tutvuma regionaalminister Siim-Valmar Kiislergi, kes 3. oktoobri reisil rääkis ratastel koolitatavatele riigi suundumustest, pidurdamaks maa tühjenemist.



Viimasele teabe- ja koolitusreisile sõitis tavaks saanud väljumiskohast, hotell Pärnu eest, laupäeva hommikul bussitäis naisi-mehi-lapsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles